Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA din M3: Un an pentru fiecare lovitură de cuțit. Mihai Pandelea, CONDAMNAT la 25 ani de închisoare pentru uciderea Alinei Tănăsie

Publicat

mihai pandelea, criminalI-a aplicat 25 de lovituri de cuțit și tot atâția ani va sta la închisoare. Mihai Pandelea, ucigașul Aline Tănăsie a fost condamnat de Tribunal Alba la 25 de ani de închisoare cu executare și să plătească părţii civile suma de 400.000 lei cu titlu daune morale. Sentința a fost pronunțată în 5 decembrie, la aproape un an de la comiterea oribilei crime din Blocul M 3. 

Albaiulianul de 27 de ani Mihai Pandelea va sta 25 de ani după gratii. Acesta a fost condamnat pentru omor de Tribunalul Alba, faptă pe care chiar el a recunoscut-o la câteva zile de la săvârșirea crimei.

„În data de 05.12.2016, la Tribunalul Alba a fost pronunţată în şedinţa publică sentinţa penală în dosarul nr.1163/107/2016 prin care a fost condamnat inculpatul P.M.R. la pedeapsa de 25 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. alin. 1 lit. a, b Cod penal , pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Prin hotărârea pronunţată de Tribunalul Alba inculpatul a fost obligat să plătească părţii civile suma de 400.000 lei cu titlu daune morale.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Tribunalului Alba , dosar 1163/107/2016:

Condamnă inculpatul Pandelea Mihai Răzvan (CNP …),…,deţinut în Penitenciarul Aiud, la: – 24 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 189 alin. 1 lit.h Cod penal. În baza art. 67 alin. 2 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea, pe o perioadă de 5 ani, a drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal -3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 228 alin.1 Cod penal raportat la art. 229 alin.1 lit.b Cod penal În baza art. 38, 39 alin.1 lit.b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 24 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an închisoare urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 25 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. alin. 1 lit. a, b Cod penal.

În baza art. 65 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. alin. 1 lit. a, b Cod penal. În baza art. 399 alin. 1 Cod procedură penală menţine arestarea preventivă a inculpatului. În baza art. 72 alin. 1 Cod penal scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 06.02.2016, la zi. În baza art.397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art.25 alin.1, art.19 alin.5 Cod procedură penală şi art.21 Cod procedură penală admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă T. C….şi în consecinţă, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 400.000 lei cu titlu daune morale. În baza art. 404 alin. 4 lit. f Cod procedură penală dispune restituirea către partea civilă T.C. a următoarelor bunuri: -…… În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR. În baza art. 5 din Legea nr. 76/2008 dispune încunoştinţarea inculpatului despre necesitatea prelevării de probe biologice. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 4000 lei cu titlu cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale şi al judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ”

Trupul Alinei Tănăsie, o damă de companie care locuia în Alba Iulia, a fost găsit într-o baltă de sânge în data de 3 februarie. La scurt timp după comiterea crimei, Mihai Pandelea a fost prins și reținut.

Potrivit anchetatorilor, Mihai Pandelea  a premeditat întreaga crimă. Acesta i-a aplicat tinerei 25 de lovituri de cuțit și a încercat să se scape de probele ce l-ar fi incriminat.

Motivul pentru care acesta a apelat la gestul extrem ar fi supărarea. Criminalul le-a declarat procurorilor că era supărat că soția sa dorea să divorțeze, unul dintre motive fiind chiar cheltuirea banilor pe prostituate.

Acesta a reluat firul poveștii și le-a spus procurorilor cum a decurs întâlnirea cu Alina și când a decis să o ucidă. Pandelea a fost supus și unei expertize psihiatrice. Concluziile au fost că prezenta „tulburare mixtă a personalităţii”, însă la momentul comiterii faptei avea „discernământ păstrat”.

„ în noaptea de 2/3.02.2016, în timp ce se aflau într-un apartament situat în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, unde locuia cu chirie victima T.A.B., în vârstă de 23 de ani, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu două cuţite, cauzându-i leziuni care au produs decesul, iar, după acţiunea de suprimare a victimei, a sustras mai multe bunuri personale ale acesteia, respectiv o tabletă, trei telefoane mobile, o geantă personală conţinând portofel, card bancar, acte de identitate, şi alte înscrisuri, luând cu el şi cuţitele cu ajutorul cărora a comis fapta, în scopul de a acoperi urmele infracţiunii.”

VEZI FIRUL POVEȘTII:  Rechizitoriul CRIMEI din Blocul M3: Motivul halucinant pentru care tânăra de 23 de ani a fost omorâtă. Pandelea și-a premeditat fapta

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax