Connect with us
Publicitate

BLAJ

Crima din Sâncel: Principalul suspect, ARESTAT pentru 30 de zile. Tânărul era recidivist, fiind condamnat pentru ultraj

Publicat

Crima din Sâncel. Principalul suspect al crimei de la Sâncel a fost arestat pentru 30 de zile. Tânărul, în vârstă de 29 de ani este recidivist, fiind condamnat anterior pentru șase infracțiuni de ultraj. 

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 10 aprilie, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 29 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, în stare de recidivă postexecutorie, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen.

Vezi și VIDEO: Principalul suspect al crimei de la Sâncel, adus în timpul nopții în arestul IPJ Alba

Crima din Sâncel

În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 9 aprilie 2024, aflându-se la locuinţa sa din localitatea Sâncel, jud. Alba, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan cu victima, în vârstă de 53 de ani – unchiul concubinei sale, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, în zona feţei victimei, secţionându-i vena retromandibulară şi cauzându-i un şoc hemoragic, care a condus la decesul victimei.

Menţionăm că inculpatul este recidivist, acesta fiind condamnat definitiv în anul 2020 la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare în regim de detenţie, pentru comiterea a 6 infracțiuni de ultraj prev. de art. 257 alin. 1, 4 C. Pen. rap. la art. 206 alin. 1 C. Pen., fiind liberat condiționat la data de 27 iulie 2021, cu un rest rămas neexecutat de 310 zile.

Prin ordonanța procurorului din 10 aprilie 2024, s-a dispus reținerea inculpatului pe o durată de 24 ore.

Urmare a referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, la data de 11 aprilie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, Poliţia Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax