Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro.

„Din păcate (…) s-a produs un lung şir de erori umane şi reiterez ideea că această tragedie putea fi evitată. Am spus de foarte multe ori că noi suntem sistemul şi că trebuie, fiecare dintre noi, să respecte ceea ce are în fişa postului. Să vă dau prima mostră de nerespectare a fişei postului: în fişa postului asistentei medicale scrie negru pe alb că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente, ori acel stativ de perfuzie era un obiect greu care n-ar fi trebuit să rămână niciodată într-un salon cu bolnavi internaţi cu probleme psihice, nesupravegheaţi„, a declarat Pintea, la Spitalul din Săpoca.

Vezi și UPDATE FOTO: MASACRU la Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Patru pacienți uciși și alți nouă răniți grav, cu un stativ de perfuzii

Ministrul a precizat că, la ora 1.45, în noaptea în care au avut loc crimele, în pat cu bărbatul respectiv a fost adus un pacient internat tot cu etilism, deşi mai existau paturi libere în pavilionul respectiv.

„Al doilea lucru care m-a frapat este faptul că la ora 1.45, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost internat un pacient, tot cu etilism, care a fost pus în pat cu pacientul Lungu Ştefan, în condiţiile în care în acel pavilion mai existau paturi libere. Dar a fost decizia medicului de gardă pentru că salonul 206 în care s-au petrecut crimele era imediat la îndemână şi atunci probabil şi-au spus – e un comentariu personal – ‘de ce să nu-l punem aici?’ „, a afirmat Sorina Pintea.

Un bărbat internat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 pacienţi şi a rănit alţi 9, cu un stativ de perfuzie. Internat voluntar în unitatea medicală, de joi, cu sevraj etilic, bărbatul de 38 de ani din localitatea Săgeata a lovit colegii de salon și apoi a continuat și în salonul alăturat.

surse: Romania24, Agerpres

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax