Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cristian Tudor Popescu, luat peste picior de Mircea Hava în „dezbaterea” legată de Monumentul Unirii de la Alba Iulia

Publicat

montare monumentul unirii

„Ce-a văzut un IT-ist legat de un monument este treaba IT-istului”, a fost replica primarului Mircea Hava privind declaraţiile scriitorului şi jurnalistului Cristian Tudor Popescu, potrivit căruia Monumentul Unirii ar semăna cu „piciorul unei autostrăzi suspendate”.

VEZI: VIDEO Cristian Tudor Popescu ridiculizează monumentul Unirii de la Alba Iulia: Este piciorul unei autostrăzi suspendate

Prezent sâmbătă la Alba Iulia la o conferință desfăşurată la Muzeul Principia, Cristian Tudor Popescu a început discuția prin a aduce referiri la Monumentul Unirii, care este aproape de finalizare în Alba Iulia.

Renumitul jurnalist a ridiculizat construcția la care se lucrează acum în Parcul Unirii. ”Pare să concureze în materie de nonsens cu micul sau cartoful în țepușă, din centrul Bucureștiului”, a spus acesta.

”De ce nu ați ieșit în stradă să vă opuneți, albaiulieni, construcției?”, s-a adresat Cristian Tudor Popescu celor câteva zeci de participanți la dezbatere, atunci când viceprimarul Paul Voicu a justificat ridicarea monumentului, ca și cum ar fi fost o decizie impusă la Guvern.

La acel moment, primarul Mircea Hava nu a comentat declarația, însă acesta a fost provocat să vorbească despre acest subiect la o conferință de presă desfășurată miercuri la Primăria Alba Iulia.

Hava spune că el nu face parte din grupul celor care se plâng și arată cu degetul și că după data de 1 Decembrie va spune mai multe lucruri din „bucătăria internă” a organizării manifestărilor de Ziua Națională a României la Alba Iulia.

„Este declarația dânsului, el a spus că este IT-ist, ce-a văzut un IT-ist legat de un monument este treaba IT-istului. Fiecare poate să dea orice fel de declarație. Ce să vă spun. Am văzut ce s-a întâmplat acolo (la conferința de sâmbătă – n.r.), a fost interesant. M-au întrebat unii de ce nu am spus nimic. Pentru că nu am avut ce să spun, pentru că tonul era ca și cum sunteți vai de mama voastră, vai de mama noastră, de fapt asta a fost, sâmbătă. Ce să mai spun, și ei, vai de noi, săracii de noi. În corul plângăcioșilor și al celor care arată cu degetul eu nu mă înscriu. Mie îmi plac altfel lucrurile. Eu sunt optimist, sunt vesel, alții de când s-au născut sunt supărați pe țară. Este drept că, dacă stai să te gândești așa, inginerește, la momentul ăla puteai să spui că e și un pilon de pod sau de nu știu ce. Acel pilon de pod, după ce va fi terminat, va fi monumentul pentru 100 de ani de România. Că îmi place sau nu-mi place, el a fost jurizat de oamenii care știu să facă lucru ăsta, dar asta e o altă problemă de-a noastră, să ne pricepem la toate. Eu o să vă spun după 1 Decembrie părerile mele. Atunci e bine să discutăm, v-am promis că o să vă povestesc tot cursul”, a declarat primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. baronel

    miercuri, 14.11.2018 at 20:12

    La ce bani se ciupesc cu monumentul si replantarea pavelelor in parc, cred si eu ca Mircea e optimist si vesel.
    Cine nu ar fi, in locul lui??

  2. Bubu

    luni, 19.11.2018 at 09:47

    nu feisbuc si nici beserica a facut Marea Unire! Ci jertfa oamenilor de rand, a taranilor, a soldatilor care au luptat in razboaie precum si a unor politicieni patrioti veritabili cu coloana vertebrala!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax