Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor. Solicitarea făcută de Ciolacu, după rezultatele la testele PISA

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că simpla creștere a salariilor profesorilor, fără introducerea unor criterii de performanță, nu va duce la îmbunătățirea calității educației. Acesta i-a cerut vineri ministrei Educației, Ligia Deca, să propună criterii de performanță în educație. 

„După rezultatele la testele PISA, îi cer ministrului Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în învățământ. Orice cheltuială rebuie însoțită și de o reformă și să aibă ca rezultat performanța.

Citește și Rezultate dezastruoase la testările PISA. România se află pe penultimul loc în UE. Care este nivelul de competențe al elevilor

Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune. Pentru că nu se va întâmpla nici de această dată nimic. Așadar, trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește”, a spus Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Ciolacu: Cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru educație, în 2024

El a mai declarat că în 2024 „va fi cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru educație”.

Un draft al unui proiect de OUG arată că profesorii vor primi doar 13% creștere salarială de la 1 ianuarie 2024, față de 40% cât prevedea ordonanța de urgență adoptată în plină grevă.

În replică, Ciolacu a spus în ședința de guvern că „în absența mea, dl ministru al Finanțelor iarăși nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024. Ceea ce există în realitate sunt datele privind creșterea PIB, suntem pe locul 3 în Europa”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Mark

    vineri, 08.12.2023 at 15:46

    Ciolacu is an IDIOT. Perhaps if you honored your deals and raised the teachers salary as already PROMISED & AGREED on, there would be more effort. These people (teachers) are in charge of our most prized possessions,our kids!! They shouldn’t be paid like peasants.Take care of them, the teachers will take care of our kids. Ignore them, guess what happens. These teachers quite often, are putting money out of their own pockets for stuff the schools/govt. won’t supply. Yet, Ciolacu wants more from them. Disgraceful!!!

  2. SsS

    vineri, 08.12.2023 at 18:42

    Sa stabilit ca salariul unui profesor debutant să fie salariul mediu net pe economie. Sunt curios ce criterii de performanță se por impune unui profesor debutant. Dar asa-i când ajung toți covrigărie să conducă o țară….

  3. X

    vineri, 08.12.2023 at 19:42

    Dar la voi în Guvern,pe când niște criterii de performanță?Din ce se vede sunteți pământ de flori sau tufă de Veneția!!!

  4. X

    vineri, 08.12.2023 at 19:46

    ,,După rezultatele la testele PISA, îi cer ministrului Deca să vină cu soluții…”
    Nu mai bine îi ceri demisia?!
    Zic și eu.Nu te lasă Dulapul?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax