Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Criză de apă în Alba. Apel către consumatori al APA CTTA: Rezervoarele se epuizează cu rapiditate, consumați rațional

Publicat

Criză de apă în Alba: SC APA CTTA SA ALBA face apel către consumatori pentru folosirea ratională a apei potabile în perioada de secetă. Compania are probleme mari în alimentarea localităților din mai multe zone ale județului. 

Reprezentanții furnizorului de utilități au trasmis miercuri seară un comunicat de presă în care le cer oamenilor să nu mai folosească apa la udatul gradinilor și la piscine.

Apelul APA CTTA: 

”Având în vedere perioada de secetă accentuată din ultima perioada, SC APA CTTA SA ALBA face apel către toți beneficiarii serviciului să folosească în mod rațional deoarece din cauza folosirii iresponsabile a apei potabile, consumul de apă crește, iar resursele de apă din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

Sistemul de alimentare funcționează la capacitate maximă, dar cu toate acestea, consumul este foarte mare, ceea ce duce la imposibilitatea încărcării complete a rezervoarelor multor localități din zona rurală, care să permită funcționarea capacităților de pompare.

Ținând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă și să fie constienți de faptul că fac parte dintr-o comunitate si folosind apa potabilă în orice alt scop (activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor), poate conduce la posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru necesități casnice, sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv.

Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi, spălarea autovehiculelor, etc utilizați apa din alte surse (foraje proprii, puțuri, fântâni).

Citește și: Comuna Ohaba, fără apă de zile întregi, în plină caniculă. Primarul Adrian Mihălțan cere APA CTTA să decolmateze izvoare mai vechi

Facem apel si la responsabilitatea civică a reprezentantilor primariilor în corecta informare a locuitorilor cu privire la cele menționate mai sus.

Apa nu este un produs comercial, ci un bun comun și o resursă limitată care trebuie protejată și utilizată într-un mod sustenabil.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax