Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Criza de vaccinuri antituberculoză pentru bebeluşi. Patru spitale din Alba nu mai au doze. Sute de copii, pe listele de aşteptare. Precizări DSP

Publicat

vaccin bebelusi Vaccinurile BCG, prin care sunt imunizaţi bebeluşii până la vârsta de două luni împotriva infectării cu bacilul Koh care provoacă tuberculoza, lipsesc şi din spitalele din judeţul Alba. Doar unitatea medicală din Cîmpeni mai are doze, în rest sunt sute de copii în judeţ pe listele de aşteptare, unii şi de peste două luni.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, sunt pe lista de aşteptare pentru vaccinare circa 100 de copii. „Am reuşit să facem rost de doze pentru 12 vaccinări”, în ultima perioadă, a precizat managerul Nicoleta Coşarcă.

La spitalul din Aiud, nu mai sunt vaccinuri BCG de aproximativ două luni. 39 de bebeluşi ar fi trebuit vaccinaţi în această perioadă.

Nici la Sebeş nu mai sunt doze de vaccinuri BCG, de circa două săptămâni, fiind 40 de copii pe lista de aşteptare, iar situaţia este asemănătoare şi la spitalul din Blaj.

La spitalul din Cugir nu se asigură asistenţă medicale de specialitate pentru naşteri, astfel că nu se fac nici vaccinări BCG.

Singura situaţie mai bună este la spitalul din Cîmpeni unde mai sunt astfel de vaccinuri, până în 20 de doze.

Astfel, părinţii nu pot face altceva decât să aştepte şi asta pentru că vaccinul nu se găseşte în farmacii.

Ministerul Sănătății a anunțat că până la sfârșitul lunii octombrie vor fi trimise la Direcțiile de Sănătate Publică doze de vaccin BCG, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Noutăţile sunt că abia în perioada următoare, în judeţul Alba vor ajunge 4.800 de doze de vaccin, ce ar trebui să rezolve problemele cu imunizarea copiilor.

UPDATE: ”Vineri vor fi aduse 4.800 de doze de vaccin BCG împotriva tuberculozei și vor fi distribuite în regim de urgență în toate spitalele. Sunt făcute liste, iar nou-născuții care nu au putut fi imunizați la timp vor fi recuperați. Pe lângă acestea vor mai fi aduse încă 3.044 de doze vaccin hexavalent”, potrivit DSP Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax