Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Crucea Roșie: Apel umanitar pentru sprijinul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit țara. Cum pot fi făcute donații

Publicat

Crucea Roşie Română lansează apelul umanitar „Umanitatea nu are graniţe” pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care şi-au părăsit ţara.

Donaţiile pot fi făcute prin intermediul paginii de internet a Crucii Roşii Române – www.crucearosie.ro – sau direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenţia Piaţa Romană.

Vezi UPDATE FOTO-VIDEO Război în Ucraina, ziua a treia. Asaltul rușilor continuă asupra Kievului. Fiecare minut de rezistență este o victorie

Crucea Roşie Română îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la deteriorarea rapidă a situaţiei din Ucraina ce are consecinţe devastatoare asupra populaţiei civile, arătând că sute de mii de oameni care locuiesc aproape de zona de contact se confruntă în mod regulat cu lipsa accesului la alimente, apă şi electricitate. Conform sursei citate, aceasta este realitatea lor zilnică de aproape opt ani de violenţă continuă, care acum îi determină să fugă din calea războiului.

„În această perioadă de tensiune şi nelinişte, prioritatea noastră este să alocăm resurse pentru a ajuta populaţia civilă care va ajunge pe teritoriul României. Oamenii prinşi în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniţi şi protejaţi. Crucea Roşie Română, conform mandatului său, este în colaborare permanentă cu autorităţile naţionale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul, atât cât va fi nevoie. Este momentul să ne implicăm şi să fim solidari cu poporul ucrainean”, declară Ioan – Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Conform HG 557 din 2016, Crucea Roşie Română, este o organizaţie umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile şi hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea şi distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii şi distribuţiei ajutoarelor umanitare de urgenţă.

În completarea acestor activităţi, Crucea Roşie Română oferă sprijin uman şi logistic în spaţiile de cazare puse la dispoziţie de autorităţile statului, în punctele de triaj, acordă prim ajutor de bază, suport psihosocial şi serviciu de restabilire a legăturilor de familie.

sursă: Agerpres

sursă foto: Facebook (Crucea Roșie)

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax