Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cu cât au crescut preţurile pentru carburanţi, în ultimele cinci luni. Motorina, mai scumpă cu 20%

Publicat

scumpire

Preţurile carburanţilor au crescut semnificativ în ultimele luni. Pentru motorină, de exemplu, preţul este mai mare cu aproape 1 leu, faţă de acum cinci luni.

Motivul scumpirii motorinei este supraacciza şi cotaţiile internaţionale pentru barilul de petrol. Astfel, şoferii plătesc acum, în medie, cu 45 de lei mai mult pentru un plin.

Citește și Un tânăr din Alba Iulia, campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea. Barista român în elita mondială

Un litru de motorină a ajuns să fie vândut, în medie, cu 5 lei şi 42 de bani, dar sunt cazuri când ajunge şi la 6 lei. Preţul de acum e cu 20% mai mare decât la sfârşitul lunii august, înainte de reintroducerea supraaccizei la carburanţi, informează stiri.tvr.ro

Şi benzina s-a scumpit cu aproape 70 de bani pe litru de la începutul toamnei trecute. Schimbările de preţ i-au făcut pe şoferii mai atenţi atunci când alimentează, dar nu toţi şi-au şi redus consumul.

Citește și FOTO ȘTIREA TA: „Ofertă imbatabilă” la un supermarket din Alba Iulia. Cumperi trei produse și plătești cât pentru patru

Motorina s-a scumpit mai mult decât benzina pentru că în România se consumă mult mai mult acest carburant, spun transportorii.

Motorina a ajuns să coste în România mai mult decât în alte ţări mult mai bogate din UE, precum Austria, Spania sau Luxemburg. La benzină stăm ceva mai bine – doar Bulgaria şi Polonia au preturi, exprimate în euro, mai mici decât cele de la noi.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax