Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cu cât rămâne în mână un angajat cu salariul minim, după majorarea de la 1 octombrie. Statul, principalul beneficiar

Publicat

Cu cât rămâne în mână un angajat cu salariul minim: Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre a Guvernului prin care salariul minim brut pe economie se majorează la 3.300 lei de la 1 octombrie.

Totuși, din această sumă de 300 de lei, angajații din România vor rămâne la salariul net cu doar 93 de lei.

Vezi și Salariul minim, din ianuarie 2024: angajații ar putea primi mai puțini bani față de luna decembrie. Care este explicația

Restul de 207 lei vor merge la stat sub forma diferitor taxe. Asta dacă nu se va menține facilitatea de a scuti de taxe 200 de lei din salariul brut. Noul proiect de hotărâre nu precizează nimic despre acest lucru.

Concret, orice angajat cu salariul minim pe economie va lua, după taxe, 1.981 de lei în mână. Un număr foarte mare de români, peste 1,85 de milioane, supraviețuiesc lunar cu această sumă.

„Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 3.300 lei lunar începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri de Guvern, ceea ce reprezintă o creștere de 10 %, față de luna septembrie 2023.

În luna septembrie din anul 2023 tariful orar este de 18,145 lei/oră pentru un program complet de lucru 165,333 ore pe lună, iar din luna octombrie 2023 tariful orar va fi de 19,96 lei/oră pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/lună”, arată proiectul de act normativ.

Aproximativ 28 % din numărul total de salariați activi sunt plătiți cu salariul minim, în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Cornelia

    miercuri, 20.09.2023 at 19:25

    Rusine politrucilor!!!
    Demisia nu v-o dati, e buna papa acolo la voi in cuib!
    Murdara paine mai haliti!

  2. Mark McKee

    miercuri, 20.09.2023 at 20:05

    These people in government are delusional, thinking a „very large” number of Romanians live on under 2000 lei per month. They SURVIVE (not live) and in most cases, only because there is some sort of assistance given by a family relative working outside of the country. Otherwise, they would not be able!!! „They” are literally destroying Romania in front of our eyes. There will be mass exodus in the coming years and nobody left for the government to bleed dry. The next batch of people to suffer, will be the retirees and people who need medical help. There will simply not be enough funds to help these people. A Shame at best!!!

  3. vasi

    joi, 21.09.2023 at 09:57

    voi chiar credeti ca toti cei incadrati cu minim pe economie iau acesti bani, va inselati li se da din mana de care patroni care ii scot sub forma de dividente si astfel platesc mai putin la stat , dar angajatii se complac cu acesta situatie dar nu se gandesc la pensie ca o sa steie iar la mila statului. Da unii o sa zica ca unde sa mearga altfel , aici intervine statul prin controale si amenzi usturatoare la sectoarele economiei unde nici ei nu cred ca cineva va lucra pe minim, (comert, servicii, constructii)

  4. Ada.

    vineri, 22.09.2023 at 03:56

    83 de lei pardon nu 93.Avand în vedere preturile exorbitante,voi va bateți joc cu asemenea suma de noi.

  5. David Cristian Viorel

    duminică, 24.09.2023 at 13:02

    Rușine guvernanților, mancam paine amara copilul meu este plecat în străinătate de la varsta de 18 ani ,pentru un trai mai bun iar noi ne chinuim cu minim pe economie după 33 de ani de serviciu, rușine sa va fie nu faceți nimic pentru noi cetățenii romani ne pleacă tineretul din tara noastră, ce au făcut bătrânii noștri voi ați vândut tot ,veți plăti…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax