Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cu cât vor crește salariile în educație de la 1 ianuarie: procentul, mult mai mic decât prevede legea. Proiect la Guvern

Publicat

Cu cât vor crește salariile în educație de la 1 ianuarie: procentul, mult mai mic decât prevede legea, arată un proiect al Guvernului. 

Majorarea salariilor din educație va însemna doar 13%, față de aproape 40% cât prevede OUG 57.

Vezi aici cu cât ar fi trebuit să crească de fapt salariile: DOCUMENT: OUG pentru creșterea salariilor în învățământ, publicată. Salariile de bază cresc cu 1300 de lei. LISTA cu funcțiile

Guvernul Ciolacu pregătește un act normativ prin care salariile profesorilor cresc de la 1 ianuarie 2024. O altă creștere, de 7%, ar fi promisă pentru luna august.

Guvernul ar pregăti o majorare de 13% a salariilor de bază, de la 1 ianuarie, pentru profesori și angajații din Învățământ, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Finanțelor, prezentat de Edupedu.ro.

Proiectul prevede și o majorare pentru luna august, cu 7%, în condițiile în care în septembrie 2024 sunt programate alegerile locale.

“Prin derogare de la prevederile alin. (1) și de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului didactic, personalului didactic auxiliar precum și ale personalului nedidactic se majorează în anul 2024 după cum urmează:

  • a) începând cu data de 1 ianuarie 2024 cu un procent de 13% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023;
  • b) începând cu data de 1 august 2024 cu un procent de 7% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023”.

Contactat de Edupedu.ro, la momentul respectiv, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că salariul unui profesor debutant trebuie să fie, de la 1 ianuarie 2024, așa cum „apare în OUG 57.

Vezi și DOCUMENT Voucherele și ajutoare tăiate în 2024. Bugetarii rămân fără tichete de vacanță. Orele suplimentare plătite cu zile libere

Trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie”. Dacă rezultatele nu sunt conforme cu interesele colegilor, vom declanșa proteste“, a declarat Nistor pentru Edupedu.ro.

Mai multe informații citiți pe Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. X

    vineri, 08.12.2023 at 06:23

    Marcel Ciolacu sau Marcel Amână,acest baron Munchausen al României!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax