Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cu munți de gunoaie pe străzi, administrația din Alba Iulia dă lecții de bune practici unei primării din Republica Moldova

Publicat

Fix în perioada în care Alba Iulia riscă să intre iar într-o criză a gunoaielor, orașul, dar și administrația locală vor fi exemple de bune practici pentru un grup de vizitatori din Republica Moldova. 

Mai exact, 30 de persoane din administrația locală a orașului Edineț vor veni la Alba Iulia, în perioada 6-10 septembrie 2021, pentru a vedea cum a implementat Alba Iulia proiecte pe fonduri europene, dar și cum funcționează serviciile publice. 

Prin serviciile publice ne referim printre altele la ridicarea gunoiului, curățenia stradală, îngrijirea spațiilor verzi, capitole la care noua administrație locală nu excelează mai deloc.

Pe lângă criza gunoaielor în care ne aflăm de mai bine de trei luni, tot mai mulți cetățeni din Alba Iulia critică administrația locală pentru gestionarea spațiilor verzi, în special în Cetatea Alba Carolina, unde au existat zone în care iarba măsura chiar și jumătate de metru (în zona bisericii de lemn). Momentan în Alba Iulia spațiile verzi sunt gestionate de două firme.

La fel de criticat este și serviciul de curățenie stradală: multe dintre trotuarele din oraș sunt murdare, pătate sau pline de gunoaie aruncate la întâmplare de turiști sau localnici.

Ironic este faptul că perioada pentru vizita de bune practici se suprapune cu data de 8 septembrie, data de la care operatorul Polaris a anunțat că nu va mai ridica gunoaiele din oraș.

Mai mult de atât, cei din Edineț vor vizita și Centrul de Deșeuri de la Galda de Jos, de asemenea un ”obiectiv” de vizitat în perioada respectivă.

Centrul de la Galda este administrat de Asocierea RER VEST, noul operator de gunoi care trebuie să funcționeze și în Alba Iulia, dar momentan are nevoie de minimum trei luni perioadă de mobilizare.

De asemenea, cei din Edineț vor vedea avantajele folosirii sistemului de iluminat public inteligent, vor testa aplicațiile smart din Alba Iulia, dar vor vizita și Cetatea Alba Carolina și obiectivele istorice.

Cei 30 de oaspeți ai municipiului vor fi cazați într-un hotel de trei stele și vor avea ocazia să cunoască cele mai bune restaurante din Alba Iulia.

Mai exact, pe lângă serviciile de cazare, mic dejun și prânz, invitații vor servi cina în mai multe locații.

Spre exemplu în data de 9 septembrie, cei 30 de invitați din Edineț alături de alte 5 persoane vor servi o masă tradițională, iar în restul zilelor vor avea parte de cină în diferite locații din oraș.

Pentru cazarea și asigurarea meselor pentru oaspeți, Primăria Alba Iulia a demarat o achiziție directă de 44.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax