Connect with us
Publicitate

CUGIR

CUGIR: 18 cazuri confirmate cu noul coronavirus în oraș. Opt dintre pacienți s-au vindecat. Câte persoane sunt în izolare

Publicat

La finalul acestei săptămâni, autoritățile din Cugir au anunțat situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în urma ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Față de vinerea trecută, când erau 12 cazuri confirmate, în 24 aprilie erau înregistrate 18 îmbolnăviri.

Dintre acestea, opt persoane erau declarate vindecate, prin urmare mai erau doar 10 cazuri active. De asemenea, autoritățile au precizat că în ultimele zile nu au mai fost confirmate noi cazuri.

”Toate cele 71 de probe recoltate în perioada 17-24 aprilie de către Spitalul Orășenesc Cugir și testate de laboratoarele din Alba Iulia au ieșit negative la COVID-19”, precizează CLSU Cugir.

În izolare la domiciliu mai erau 18 familii (49 de locuitori), contacte directe ale pacienților confirmați cu Covid-19. De la începutul stării de urgență au ieșit din izolare 219 persoane (90 familii).

”În cazul tuturor persoanelor întoarse în Cugir din străinătate, autoritățile au dispus măsura izolării lor timp de 14 zile, cu mențiunea că în prezent toate acestea au ieșit din izolare. Poliția de Frontieră comunică permanent lista cu cetățenii intrați în țară către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență”, mai precizează sursa citată.

SPAS Cugir a evaluat un număr de 3298 persoane vârstnice, singure, bolnave sau fără aparținători. Dintre acestea, 264 sunt în risc crescut, iar 803 sunt în risc mediu. Astfel, 1.067 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în prezent, SPAS Cugir a onorat 130 de comenzi, dintre care 74 pentru cumpărarea de alimente, iar 56 pentru medicamente.

Ca măsură împotriva răspândirii coronavirus, Primăria Cugir a montat dispensere cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc și la toate cabinetele medicilor de familie din localitate. În continuare, se vor continua acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, a străzilor, trotuarelor, locurilor de joacă pentru copii și parcurilor.

Autoritățile locale atrag atenția asupra importanței respectării restricțiilor, subliniind faptul că pericolul de îmbolnăvire nu a trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax