Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cugirul nu va avea acces direct la autostradă, în 2013. O cale de intrare/ieșire în zona Șibot nu mai poate fi prevăzută în actualul proiect

Publicat

Orașul Cugir ar putea avea o ieșire la autostrada Orăștie-Sibiu, însă doar după finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect. Oricât de absurd ar părea, aceasta este cea mai realizabilă soluție a construirii unei căi de acces pentru Cugir la autostradă. În episodul din această săptămână a emisiunii „Testul de sinceritate”, care l-a avut ca invitat pe primarul orașului Cugir, Adrian Teban, jurnalistul Dan Lungu a adus în discuție una dintre cele mai populare promisiuni din campania electorală a alegerilor parlamentare, crearea unei căi de acces care să lege Cugirul de autostrada Orăștie-Sibiu, promisiune care nu dă semne de materializare.

Edilul a explicat că, autostrada fiind construită în baza unui proiect pe fonduri europene, în care nu era prevăzută inițial o astfel de ieșire, soluția oferită de Ministerul Transporturilor este construirea unei căi de acces ulterior, după terminarea lucrărilor. Până atunci, cugirenii vor putea avea acces pe autostradă doar prin nodurile Orăștie sau Lancrăm.

În campania electorală a alegerilor parlamentare s-a vorbit de multe ori despre „includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie-Sibiu prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă”, ca fiind „o prioritate pentru liberalul Teodor Atanasiu, candidat USL pentru Senatul României”, dar și pentru candidatul la Camera Deputaților, Dan Coriolan Simedru, care susținea că a „făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor, iar lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură a oraşului Cugir la autostradă vor fi făcute fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba”.

„A fost o dezbatere în campania electorală. Problema era că noi nu ne doream neapărat un nod rutier, noi ne doream un racord la autostradă. Acolo autostrada trece de două ori peste drumul național și se putea crea o ieșire fără a face un nod rutier. Pentru un nod rutier sunt niște standarde impuse, undeva la 40 km și nu se face foarte ușor. Am solicitat Ministerului Transporturilor să ne creeze o ieșire la autostradă în zona Cugirului pentru că avem atât industria de apărare, care este o industrie importantă, cât și firma Star Transmission, care are nevoie de logistică și era importantă o ieșire la autostradă. Având în vedere că acest proiect pe care se realizează autostrada este pe fonduri europene, realizarea unor schimbări este destul de complicată, întrucât presupune modificarea unor indicatori tehnico-economici și nu prea este posibil să modifici caracteristicile proiectului după ce s-a început lucrarea. Noi ne străduim, ne-am asumat acest lucru și încercăm să găsim o altă soluție, ca ieșirea la autostradă să fie făcută pe fondurile Ministerului după finalizarea autostrăzii, pentru că nu se mai poate modifica acest proiect”.

Subliniind importanța unei astfel de ieșiri la autostradă pentru dezvoltarea orașului și industria de aici, primarul a precizat că se luptă în continuare pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Vedeți declarațiile primarului despre accesul orașului Cugir la autostradă, dar și despre investiții, locuri de muncă, activitatea Fabricii de Arme Cugir şi a Uzinei Mecanice şi viziunea sa privind dezvoltarea oraşului, în emisiunea TESTUL DE SINCERITATE, pe Cugir24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. haiducu

    marți, 12.02.2013 at 09:10

    ***** de ce sa aiba cugirul iesire la autostrada? Are deja nationala! este la mai putin de 30 min de iesirile de autostrada, cu decongestionarea nationalei poate chiar si mai putin. De ce sa platim pentru iesire la autostrada?
    Cand *^tanasiu a lansat aceasta minune de idee in campania dansului, se gandea cum sa adune voturi si cu siguranta numai la mandatul lui. Nu se gandea la viitoarele generatii care vor trebui sa plateasca CAT SE POATE DE SIGUR pentru toate aceste investitii facute aiurea.

    • Iordache

      joi, 14.02.2013 at 12:52

      Numele de orase se scriu cu litera mare.

    • Mihai

      miercuri, 05.03.2014 at 10:24

      D-nu haiducu in tarile civilizate orice satuc are iesire la autostrada.Dupa cum vad eu la cati km faci cu masina si poteca din Calene iti este suficienta, sau in ce an traiesti ? Cumva 1800?

  2. cosmin

    luni, 15.04.2013 at 22:57

    Ce spune acum dl primar se stia si in campanie cand vorbeau deja de iesirea la autostrada ca un cadou al constructorului….
    Dle primar,chiar daca se face cu fonduri europene si nu se poate modifica in timpul executiei( cu munca s.ar putea….) se poate face proiect, acte pentru exproprieri, etc astfel incat la inceputul lui 2014 sa se poata realiza cele 2 iesiri( aveti dreptate nu e nevoie de nod deoarece se pot folosi podurile peste dn)
    Totusi n.am cum sa nu ma intreb de ce nu s.a interesat nimeni din zona de aceste iesiri cand erau in stadiul de proiect….
    Cdi din Sebes au discutat de 3 !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax