Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Culpă comună într-un accident mortal în Alba: Pietonul, beat și mergea în zig-zag, iar șoferul nu a redus viteza. Ce s-a întâmplat

Publicat

politie noaptea

Un șofer a fost recent condamnat de Judecătoria Câmpeni pentru ucidere din culpă. Acesta a fost implicat într-un accident mortal, în apropiere de Scărișoara. 

Accidentul s-a petrecut în anul 2020, cu trei zile înainte de Crăciun, în data de 22 decembrie. O sentință în primă instanță a venit în data de 29 martie 2024.

În urma expertizei magistrații au stabilit că atât victima, pietonul mort în urma accidentului, dar și șoferul sunt vinovați.

Peitonul pentru că nu avea haine reflectorizante pe el și mergea pe stradă. Iar șoferul a fost vinovat pentru că nu a a redus din viteză, chiar dacă a văzut pietonul și a și fost atenționat de o pasageră în mașină de prezenta acestuia.

Ce au notat magistrații

Accidentul s-a petrecut în data de 22 decembrie 2020, la ora 17.30. Pe DN 75, în apropiere de Scărișoara,” șoferul în vârstă de 52 de ani, a acroșat-o pe victima în vârstă de 67 de ani, aflată sub influența băuturilor alcoolice, pieton care se deplasa sinuos pe partea carosabilă, în zona axului drumului, fără să reducă viteza de deplasare și să oprească autoturismul, inculpatul a virat spre stânga pentru a ocoli victima, dar nu a păstrat o distanță laterală suficientă față de aceasta și a lovit-o cu partea dreaptă față, proiectând-o în afara părții carosabile, aceasta din urmă suferind leziuni corporale grave ce au condus, ulterior, la deces”, au notat judecătorii.

O pasageră în mașina, martor în instanță

O pasageră în mașina, fiica șoferului a fost martor în proces.

Aceasta a spus că strada nu era iluminată public, era spre seara și că a văzut victima doar la lumina farurilor. De asemenea nu a văzut ca victima să aibe vreo sursă de lumină, sau vesta reflectorizantă.

” Înainte de impactul dintre autoturismul condus de tatăl ei și persoana aflată pe partea carosabilă, a observat că aceasta se deplasează sinuos (în zig-zag), fapt ce i-a trezit suspiciunea că este posibil să fie băută, aspect ce l-a relatat tatălui său, pentru a fi atent”, a declarat martorul.

Pietonul și șoferul vinovați

Magistrații au concluzionat că atât pietonul și șoferul puteau evita accidentul.

Astfel, pietonul putea evita producerea accidentului dacă, în condițiile de noapte, purta echipament reflectorizant și se deplasa în afara părții carosabile pe acostamentul din partea stângă pe direcția sa de mers,

Totodată, conducătorul auto putea evita producerea accidentului dacă, în momentul în care a sesizat prezența pietonului pe partea carosabilă, reducea viteza până la oprirea autoturismului, au notat judecătorii.

Decizie în instanță

Magistrații din Câmpeni l-au găsit vinovat în parte pe șofer, pentru accidentul rutier. Drept urmare l-au condamnat pe acesta la doi ani de închisoare, cu suspendare,  pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

De asemenea a mai fost obligat la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Momentan decizia Judecătoriei Câmpeni nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax