Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a descoperit DIICOT Alba Iulia o rețea de traficanți de etnobotanice, după o oprire în trafic. Pedepsele date în dosar

Publicat

DIICOT Alba Iulia a intrat pe firul unei rețele de traficanți de etnobotanice, după ce în data de20 februarie 2022, un bărbat a fost oprit în trafic, pe raza județului Alba, de o patrulă de polițiști rutieri. 

Atunci în urma unui control, polițiștii au desoperit că aceasta avea asupra sa etnobotanice. După ce substanțele au fost analizate, procurorii DIICOT Alba Iulia și-au dat seama că și în cazul depistat de polițiști, dar și în alte cazuri dealerul principal este același. 

Atunci au format un nou dosar penal, iar în urma anchetei a rezultat trimiterea în judecată a cinci persoane.

În data de 18 mai 2023, magistrații Tribunalului Alba au dat o primă decizie în caz, iar motivarea a devenit publică.

Pentru a strânge probe, DIICOT Alba Iulia a folosit un polițist sub acoperire, dar și alte persoane care au avut rolul de a cumpăra etonobatnice de la cei cinci inculpați din dosar.

”Plecând de la informaţiile iniţiale s-a identificat o adevărată reţea formată de inculpatul cunoscut fiind acesta ca o persoană care are şi vinde substanţe psihoactive, fiind ajutat de diverse persoane în această activitate, fiind nominalizat în acest sens inculpatul (iniţial în declaraţia numitul) fiind apoi documentată şi activitatea acestuia.

Pentru documentarea activităţii inculpaţilor, prin ordonanța din data de 18.04.2022 s-a dispus autorizarea folosirii în cauză a investigatorului sub acoperire cu numele de cod (…), acesta fiind lucrător operativ în cadrul poliției judiciare, a colaboratorilor cu numele conspirative (..) și (…), precum și a colaboratorului cu identitate reală (…), pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 18.04.2022, până în data de 16.06.2022, inclusiv, aceştia fiind autorizați să cumpere droguri și noi substanțe psihoactive, de la inculpați precum și de la persoanele care vând în calitate de intermediari ai acestora”, se arată în motivarea instanței.

La scurt timp, procurorii DIICOT Alba Iulia au putut proba vânzări de etnobotanice în Aiud, Cugir, Câmpeni, dar și în localități din Cluj.

Când rechzitoriul a fost gata, procurorii aveau la dosar zeci de tranzacții probate, unde inculpații au vândut cantități mari de substanțe etnobotanice.

Dozele, un gram de substanțe etnobotanice, costau între 40 și 60 de lei gramul.

Cinci persoane au ajuns în fața anchetatorilor, iar apoi a magistraților, pentru trafic de etnobotanice.

În data de 18 mai 2023, magistrații Tribunalului Alba au decis următoarele pedepse pentru aceștia:

P.C.C. – 2 ani ș 4 luni de închisoare cu suspendare.

T.C. D. – 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare.

L.I.M.D. – 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare.

M.R. D. – 6 luni de închisoare cu suspendare.

I.C. P. – 6 luni de închisoare cu suspendare.

Momentan decizia Tribunalului Alba nu este defnitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate