Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a devenit o femeie din Alba, victima hackerilor: A vrut să vândă o rochie de mireasă pe OLX. Ce au făcut anchetatorii

Publicat

Înșelatorie pe OLX: O femeie din Alba care a vrut să vândă o rochie de mireasă a devenit victima hackerilor. Aceasta a postat rochia pe site-ul de vânzari, însă în loc de un cumpărător de bună credință, pe fir au intrat escrocii din online. 

La aproape doi ani de la faptă, anchetatorii au închis dosarul, iar femeia a rămas cu paguba. Decizia de închidere a dosarului a venit în data de 14 noiembrie 2023. 

În motivarea instanței anchetatorii au precizat că dosarul a fost închis deoarece ar fi fost mult prea scump ca ancheta să continue.

Escrocherie pe OLX

Metoda prin care hackerii au lucrat este una simplă și a făcut foarte multe victime în perioada respectivă.

Mai exact femeia a pus la vânzare o rochie pe OLX. La un moment dat în data de 28 august 2021, o persoană a contactat-o femeie și i-a spus că vrea să cumpere rochia.

Discuția a avut loc pe WhatsApp. Prin mesaje vânzătoarea și cumparatorul s-au înțeles, iar cel din urma i-a dat un link pe care să îl acceseze. Aceștia i-au spus femeii că dacă va accesa linkul și va introduce datele cardului va primi suma de bani cerută pe rochie.

Femeia a făcut asta, însă în fapt în loc să primească suma de 700 de lei, banii i-au fost trași de pe card.

Păgubita a raportat furtul de bani de pe card, dar anchetatorii nu reușit să dea de urma escrocilor. La un moment dat, a fost chestionată o altă femeie, în calitate de suspectă, dar la rândul ei și ea a fost păgubită de escroci. Mai exact, prin aceeași metodă i-au furat de pe card 2300 de lei.

Dosarul a fost închis

Drept urmare s-a cerut închiderea dosarului.

”…prejudiciul produs, de doar 700 lei, precum și împrejurarea că în lipsa altor date, identificarea și tragerea la răspundere penală a autorilor este aproape imposibilă și ar genera eforturi în administrarea probatoriului și cheltuieli disproporționate raportat la urmările produse” au notat judecătorii în motivare.

În data de 14 noiembrie dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax