Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a fost tratată femeia din Alba Iulia, decedată de COVID, înainte de a fi internată. Declarația unui membru al familiei

Publicat

Sora femeii în vârstă de 39 de ani din Alba Iulia care a decedat după ce a fost infectată cu COVID-19 a povestit, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, ce s-a întâmplat înainte ca aceasta să ajungă în stare gravă pe secția de ATI.

Potrivit acesteia, femeia s-a prezentat sâmbătă la centrul de permanență din Alba Iulia, unde a fost consultată.

Citește și VIDEO Cazul femeii de 39 de ani din Alba Iulia, răpuse de COVID. Medicul Dan Crainic explică ce a văzut pe radiografia pulmonară

Medicul i-a prescris o rețetă și mai apoi a fost lăsată acasă cu diagnosticul de IACRS (infecție virală a căilor respiratorii superioare). O zi mai târziu, aceasta s-a prezentat la UPU, iar starea ei de sănătate s-a agravat într-un ritm alert, iar în 24 de ore femeia a decedat.

Prezentăm mai jos postarea surorii:

” Nu știu cu ce să încep.. nu îmi găsesc cuvintele și starea sufletească, nu mă ajută dar din dragoste pentru sora mea trebuie să o fac. Mulți dintre voi mi-ați trimis mii de mesaje întrebându-mă ce sa întâmplat cu sora mea A., nu pot să răspund la fiecare persoană în parte pentru că sunteți foarte mulți în schimb va pot spune ceea ce știu eu.

În perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon că nu se simțea bine, noi nelocuind împreună știam doar ce îmi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a răcit, că o doare gâtul și că tușește, toți membrii familiei și toți cei care o cunoșteau am trimis-o la medic.

În cele din urmă, în data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgență, a fost consultată și lăsată acasă, diagnosticul fiind cum se vede și pe rețetă IACRS (reprezintă infecţia brusc apărută, difuză, ce cuprinde simultan sau secvențial segmente superioare ale căilor prin care circula aerul spre plămâni: ,,nas”-rinită, sinus-sinuzită, urechea medie-otită medie, ,,gât”-faringită, amigdalită, adenoidită).

Și-a scos rețeta, și-a luat pastilele, apoi în data de 21 iunie s-a prezentat din nou la unitatea de urgență, simțindu-se tot mai rău.

A internat-o, am vorbit la telefon, mi-a zis că se simte mai bine, după care brusc nu mi-a mai răspuns la telefon. Starea ei am aflat-o pentru că am sunat la spital, întrebând de ea, mi s-a spus că a făcut un stop cardio respirator și că au mutat-o pe secția ATI.

Am dorit să vorbim cu medicul care se ocupa de cazul ei dar era de negăsit.

Am lăsat numărul meu de telefon la o doamnă asistentă și am rugat insistent să mă sune doctorul să știu starea ei pentru că asistenta nu îmi dădea detalii, nu m-a sunat nimeni, eu sunând din oră în oră, să întreb de ea, mi se spunea că starea ei este gravă, că este intubată și atât că restul detaliilor trebuie și mi le dea medicul, în data de 22, la ora 8 dimineața am sunat din nou pe secția ATI, mi-a răspuns doamna doctor Tureanu sau ceva de genul după cum s-a prezentat dar mi-a închis telefonul în nas spunându-mi că sora mea a făcut din nou un stop cardiorespirator și că nu are timp să stea la discuții cu mine…. câteva ore mai târziu am aflat despre deces de la partenerul ei, pe care și pe el l-a anuntat o cunoștiință, am sunat supărată la spital să mi se comfirme și să întreb de ce nu ne-au anunțat de la spital și am aflat că de fapt nu mai aveau numărul meu atât de mult le-a păsat…..

Sora mea a făcut o dublă pneumonie, doar atât știu, acum vă las pe voi să trageți concluziile… dacă ea avea COVID de ce iau dat alt diagnostic și această rețetă și de ce a fost lăsată acasă… adică în data de 20 iunie nu avea COVID, avea Faringită, iar în data de 21 iunie avea Covid sub formă foarte gravă.

V-am zis tot ce știu, vă rog din suflet să nu mă mai asaltați cu mesaje și întrebări și să îmi respectați durerea sufletească pentru că orice ar fi, oricare ar fi motivul nimeni nu îmi poate da sora înapoi…”, a scris sora femeii, într-o postare publică pe Facebook.

Dr. Mircea Lămurean: Tusinul nu avea ce sa caute în tratament. Femeia a pierdut o zi și poate ar fi avut o șansă

Într-o postare pe facebook dr. Mircea Lămurean, unul dintre cei mai cunoscuți medici din Alba Iulia spune că ”dacă la permanență o asculta cineva la plămâni, și-ar fi dat seama ca este o pneumonie gravă.

Termenul IACRS e unul care înseamnă infecție acută de cai respiratorii superioare. Însă aici infecția bacteriană initială a fost la baza plămânilor.

Tusin-ul nu avea ce sa caute în tratament. Și nici Codeina. Nu se administrează în detresa respiratorie și în pneumonii bacteriene.

Apoi desigur, la urgente dacă se făcea un Rx măcar, s-ar fi văzut boala pulmonară.

Femeia a pierdut o zi practic și poate ar fi avut o șansă. Este neclar de ce dacă se simțea rău de câteva zile, nu a mers la medicul ei de familie. Ar mai fi câstigat 2 zile.

Pe de alta parte lucrând cu bani, care sunt vectori care pot transfera virusul, a avut neșansa sa fie infectata cu virusul care probabil a agravat infecția pulmonara și reacția organismului. Păcat. Dumnezeu sa o ierte.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. kretz

    vineri, 26.06.2020 at 20:01

    poate va invata cineva ceva din acest trist caz. cand ai clare simptome asemanatoare cu cele de covid n-o lălăi 5 zile până ce mergi la doctor si atunci cand o faci nu mergi la privat (sau nu intr-o clinica ce nu face test covid) ci direct la upu. daca era testata chiar şi pe 20 imediat ce iesea rezultatul era luata de acasa si internata si poate avea o sansa. pe 21, după cum spunea doctorul de la spital plamanii ei erau albi si nu s-a mai putut face nimic. procentul asimptomaticilor este foarte mare dar acolo unde virusul se dezvoltă poate face ravagii si de aceea trebuie prezentat de urgenta la upu pt testare

    • vasy

      duminică, 28.06.2020 at 10:44

      Ce scrii tu aici? Pui vina pe mort? Pe ”…….” l-a durut în dos că biata femeie va muri. Sigur, nu le-a dat punga cu galbeni ca să se îndure de ea. Și după ce moare, scrie articole că avea plămânii albi. De ce au maltratat-o? Ministerul sănătății nu se autosesizeză? Nu fac politică, dar avocata poporului nu ia măsuri? Această femeie a fost omorâtă, acele medicamente i-au fost fatale. Apoi cu un cinism incredibil vine (…) să zică că avea plămânii albi. Așa să ti se facă și ție, ticălosule, mare șef de spital…și complicilor tăi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax