Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum atrage atenția un patron de cafenea din Alba Iulia asupra situației din industria HoReCa. Mesaj anti-restricții

Publicat

Patronul unei cafenele din Alba Iulia a ales să atragă atenția asupra situației critice în care se află afacerile din domeniul HoReCa, în condițiile închiderii activității acestora în spațiile interioare.

Radu Vițălaru susține că industria HoReCa, mai precis barurile, nu ar trebui să se închidă, pentru că sunt foarte curate.

”Toată lumea vorbește despre declinul industriei HoReCa, dar de fapt această industrie cuprinde și barurile și cafenelele și tot ce ține de industria ospitalității la care facem în referire în continuare.

HOtel, REstaurant, CAtering, barurile și cafenelele, organizatorii de evenimente, cofetăriile, patiseriile, florăriile, toți sunt direct afectați de închiderea industriei ospitalității și o consider o nedreptate!

HoReCa, barurile și cafenelele înseamnă un mediu de lucru foarte curat și igienizat, statistic pe ultimul loc ca posibil focar de infecție. Și totuși, sunt printre primele locuri care se închid abstract”, spune Radu.

Acesta consideră că situația ar trebui schimbată.

”Totul se dezinfectează, purtăm măști și oferim gratuit la intrare măști pentru oaspeți, respectăm toate deciziile, inclusiv în ceea ce privește distanțarea fizică, suntem profesioniști în meseria noastră și pregătiți pentru orice, dar mai puțin pentru închidere!

Nu este logic să închizi un bar care respectă toate regulile! Iar un oaspete care nu are gust sau miros nu va ieși niciodată în oraș la o cafea sau să servească masa”, mai spune Radu.

A amplasat, la intrarea în localul situat în Cetatea Alba Carolina, vase de toaletă, ”relevante” pentru starea actuală, potrivit acestuia.

Reamintim că, potrivit HCJSU 34/7 octombrie, la Alba Iulia și în alte localități din județ cu incidența cazurilor COVID de peste 1.5 la mia de locuitori, activitatea restaurantelor și cafenelelor este permisă doar în spațiile exterioare, în aer liber, cu maximum 6 persoane la o masă și respectarea distanței de 2 metri între mese.

Decizia a fost luată după creșterea numărului de cazuri COVID. În Alba Iulia, duminică, rata incidenței COVID la 14 zile era de 2.72 la mia de locuitori, în scădere față de 8 octombrie, când era 2.94.

sursă foto: Facebook (Framm`s)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate