Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au ajuns procurorii DIICOT Alba Iulia să cerceteze furtul unui cont de Instagram, după ce o tânără a accesat un link suspect

Publicat

Procurorii DIICOT Alba Iulia au cercetat furtul unui cont de Instagram. Cazul a ajuns pe masa procurorilor din Alba Iulia, după ce o tânără din oraș a făcut o plângere la poliție că a fost victima unei infracțiuni informatice. 

Motivul pentru care și-a pierdut contul a fost unul simplu: a accesat un link suspect și a introdus mai multe date personale. 

Dosarul a fost în lucru până în data de 21 martie 2022, când procurorii au cerut renunțarea la urmărirea penală, iar magistrații Tribunalului Alba au admis cererea.

Între timp tânăra și-a făcut alt cont de Instagram.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, tânăra a formulat o plângere penală, ”arătând că a fost victima unor infracțiuni de natură informatică. În fapt, persoana vătămată a arătat faptul că în data de 07.12.2021, în jurul orei 21.00, a primit pe contul său Instagram denumit ”(…)”, un mesaj în limba engleză de la numita (…), prin care era încunoștiințată despre faptul că ar fi încălcat unele drepturi de autor, fiindu-i indicat să acceseze un link în care să completeze unele date personale, lucru pe care l-a făcut, în caz contrar contul urmând a-i fi sters.

A doua zi, persoana vătămată a primit mai multe e-mail-uri de la compania Instagram, prin care era informată că persoane necunoscute au accesat fără drept contul său Instagram denumit ”(…)” și i-au restricționat accesul la acesta”, se arată în motivarea instanței.

După ce și-a dat seama că și-a pierdut contul de Instagram, tânăra a făcut o plângere la poliție, dar la sfârșitul anchetei a declarat că nu mai dorește ca aceasta să fie continuată, deoarece și-a făcut între timp alt cont și nici nu a suferit prejudicii.

Drept urmare, judecătorii Tribunalului Alba au acceptat cererea de confirmare la renunțarea penală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax