Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au fost ”pedepsite” angajatele creșei din Alba Iulia, care au amenințat și înjurat copiii. Rezultatul anchetei Primăriei

Publicat

Avertisment scris și mutare disciplinară la alte creșe, asta a fost sancțiunea pentru patru angajate ale Creșei numărul 2 Ampoi, din Alba Iulia, implicate în scandalul copiilor amenințați și înjurați.

În urma înregistrărilor apărute în spațiul public, Primăria Municipiului Alba Iulia a realizat o anchetă internă, în paralel cu cea a poliției. 

Viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, a declarat în exclusivitate pentru Alba24, că ancheta internă a Primăriei Alba Iulia a fost finalizată luni, 26 august și că cele patru persoane implicate, fiind la prima abatere au primit un avertisment scris și au fost mutate disciplinar la alte creșe din municipiu.

CITEȘTE ȘI: O educatoare şi o îngrijitoare de la o creșă din Alba Iulia, reclamate la Poliție. Mama unui copil i-a pus un microfon în geantă

Deși la începutul anchetei erau vizate două persoane, o îngrijitoare și o educatoare, în timpul investigațiilor au mai fost anchetate încă două angajate. Ar fi vorba despre o asistentă medicală și încă o educatoare.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Scandalul de la Creșa din Alba Iulia. Viceprimarul Voicu Paul: ”Nu știu dacă comportamentul unor copii este de înger”

Potrivit lui Voicu Paul, îngrijitoarea a rămas la Creșa numărul 2 din Ampoi, iar cele trei angajate, două educatoare și asistenta medicală a fost mutate la alte creșe din oraș pentru a nu mai lucra împreună.

Reamintim că în spațiul public, în urmă cu două săptămâni au apărut mai multe înregistări realizate la o grupă a Creșei numărul 2, în care o educatoare și o îngrijitoare amenințau și înjurau mai mulți copii.

Înrgistrările au fost realizate de mama unuia dintre copii care a pus în gentuța acestuia un microfon, după ce a sesizat o schimbare în comportamentul băieţelului.

CITEȘTE ȘI: AUDIO: Cum erau amenințați copiii la creșa din Alba Iulia: „De te ridici de pe saltea, te mănânc”, „Urâtul naibii”, „Prostule

Nu te mai suport deloc, nesimțitule”, „Ești o puturoasă”, „De te ridici de pe saltea, te manânc”, „Cand te-ai ridicat, cum te-am rezolvat”, „Urâtul naibii”, „Prostule”, „Măgarul naibii”, „Zăpacitule”, „Lasa piciorul jos, ca o capeti” sunt câteva dintre insultele care se auzeau pe înregistrare.

UPDATE: Comunicatul oficial al Primăriei Alba Iulia cu privire la ancheta internă desfășurată la Creșa numărul II Ampoi

”Referitor la cercetarea disciplinară demnarată la Direcția Creșe, respectiv Creșa nr. 2 Ampoi, comisia de cercetare disciplinară prealabilă a finalizat raportul procedurii.

Cerceratrea disciplinară a fost demarată urmare a două sesizări depuse la Primăria Alba Iulia și înregistrate sub numerele 73247/10.07.2019 și 73248/10.07.2019. Prin aceste două documente doi părinți au sesizat comportamentul neadecvat al unui educator puericultor, al unui îngrijitor copii, al unui asistent medical și al unui asistent medical principal.

Comisia a audiat persoanele implicate în această delicată situație, respectiv toți angajații Primăriei Alba Iulia a căror comportament a fost reclamat. Persoanele care au depus sesizările au refuzat să-și apere punctul de vedere și să contribuie la desfășurarea anchetei în ciuda invitațiilor transmise prin corespondență cu confirmare de primire, dar și telefonic.

În urma analizei celor întâmplate și a răspunsurilor primite de la angajații cercetați și a martorilor audiați, comisia de cercetare disciplinară a propus, cu respectarea prevederilor Legii 53/2003 – Codul muncii republicat, „AVERTISMENT SCRIS”.

Comisia a constatat că s-au încălcat și prevederile Codului de conduită a personalului contractual, ca urmare a propus mutarea temporară a celor 4 persoane cercetate, pe o perioadă de 6 luni, la celelalte creșe din Alba Iulia astfel încât să nu își mai desfășoare activitatea împreună.

Propunerile comisiei au fost aprobate de viceprimarul cu atribuții de primar și sunt definitive” se arată în comunicatul emis de Primăria Alba Iulia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Cosmina

    marți, 27.08.2019 at 18:46

    Foarte frumos… Pe lângă faptul ca nu avem suficiente locuri la creșe, mai trebuie sa acceptăm traumatizarea copiilor. Sper din tot sufletul ca aceste ingrijitoare să aibă copii, iar copiii lor sa fie tratați în colectivitate cum au tratat ele copii de la creșă ,să înțeleagă si ele ce e in sufletul unei mame…

  2. Florin

    miercuri, 28.08.2019 at 01:02

    Tot timpul copii sunt trimişi acasă la aceasră creşă.Concret părinții sunt sunați să vină după ei că ar fi bolnavi. Am dus copilul la 2 medici şi ambii ziceau că nu ar nimic, dar d-na asistentă nu îl primeşte că ar avea roşu în gât.La această creşă lucrurile au cam degenerat…

  3. Dan

    miercuri, 28.08.2019 at 08:58

    Şi eu am ținut copilul acasă de cel puțin două ori fără să-i dau nici un tratament fiidcă efectiv copilul nu avea nimic.Mi-au spus că a srănutat de 2 ori😂😂😂.Cât sunt prea mulți îi trimit acasă fără motive serioase.Şi sunt f.ofensate dc.nu ajungi urgent după ei.

  4. Ordeanul

    miercuri, 28.08.2019 at 09:50

    Si dupa cele 6 luni se vor întoarce la lucru împreună? Tare de tot. Sunt curios a cui pile sunt cele 3 mutate temporar.

  5. Pamfil

    vineri, 30.08.2019 at 00:27

    a cui pile sunt aceste v**e intrupate intamplator in corpuri de femei? Intr-o tara normala, pentru ce-au facut ar fi fost excluse pe viata din profesia de educator. Li s-ar fi interzis sa se mai apropie de copii vreodata in viata lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax