Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum au fraudat susținătorii lui Călin Matieș un sondaj pe alba24.ro. De la 72 de voturi într-o zi, la peste 2.000 în două ore

Publicat

Susținătorii traseistului politic Călin Matieș au făcut ce știu ei mai bine: au fraudat un sondaj online. Un sondaj care trebuia să ofere o perspectivă legată de candidații pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia. 

Redacția Alba24.ro a decis ca în 2024 să nu accepte publicitatea politică a celor două formațiuni toxice, AUR și SOS, în nici o formă. De asemenea la nivel editorial s-a luat decizia ca în ziarul alba24.ro să nu apară știri sau informații legate de cele două partide. 

Însă în acest caz facem o excepție.

Pe scurt, AUR, susținătorii partidului extremist și implicit ai senatorului Matieș au fraudat într-o zi, sondajul de pe alba24.ro. În sondaj au fost incluși cinci politicieni, cinci posibili candidați pentru funcția de primar al orașului: Gabriel Pleșa, Mircea Hava, Dana Nanu, Voicu Vușcan și Călin Matieș.

CITEȘTE ȘI: Se întoarce Mircea Hava la Primăria Alba Iulia? Scenariile care îi dau coșmaruri lui Gabriel Pleșa. SONDAJ: Pe cine ați vota?

Sondajul a fost lansat miercuri, 13 martie, la ora 18:51. Votul a fost asigurat cu captcha. Adică pentru a vota trebuia să treci de verificarea ”că nu ești robot”. De asemenea, de pe un IP se putea vota doar o singură dată.

Spre exemplu, dintr-o casă care are o singură sursă de internet, de pe IP-ul respectiv se putea vota doar o singură dată. Restul oamenilor din casă puteau să voteze de pe date mobile, dar și acolo doar o singură dată.

Pe tot parcursul serii, votul a fost unul organic. Susțintorii lui Pleșa și Hava au început să voteze. Nu au existat fluctuații de voturi.

Joi dimineață, la primele ore, sondajul arăta astfel:

Hava 48%, Pleșa aproape 30%, Dana Nanu cu 15%, Voicu Vușcan aproape 5%, iar Matieș, nici 2%. Adică de miercuri până joi dimineață la ora 07:00, Mătieș nu avea nici două procente.

Pe parcursul zilei de joi, 14 martie, când bugetarii și angajații primăriei au mers la lucru, sondajul s-a schimbat în ceea ce privește raportul Pleșa – Hava.

Însă a rămas tot un vot organic. Toți candidații au primit voturi constat pe tot parcursul zilei. Spre exemplu într-un interval de două ore (între 20:00 – 22:00), Gabriel Pleșa, a primit 360 de voturi.

La ora 21:20, sondajul după o zi de voturi arăta în felul următor:

Pleșa l-a întrecut pe Hava cu 44.30% vs 43.46%, Dana Nanu avea 7.53%, Vușcan a scăzut la 3.25%, iar Matieș nu numai că era sub Vușcan, dar și scăzuse în procent, la 1.45%.

ATENȚIE: Până joi, 14 martie, la ora 21:59, Matieș avea doar 72 de voturi după o zi de sondaj. Adică în mod organic, Matieș nu a trecut de 100 de persoane care să fi votat pentru el.

Mai pe scurt nici toți cei adunați de pe toate dealurile de Matieș și cu care se pozează pe Facebook nu au votat pentru el. Dacă aduni toți oamenii pe care Matieș i-a expus ca noi membri de partid într-o lună, pe Facebook, tot faci de câteva sute de voturi.

Dar nici aceia nu au dat click pe șeful lor de partid.

Primul „spike” de voturi:

Primul val de voturi pentru Călin Matieș a venit joi, 15 martie, în jurul orei 22:00. În doar 32 de minute, Matieș, care în mai bine de 24 de ore a fost votat de 72 de persoane, a strâns 509 voturi.

În 32 de minute, „votanții lui Matieș” și-au adus aminte să voteze cu el.

Al doilea val de voturi:

Al doilea val de votanți ai lui Matieș au apărut la fix, la miezul nopții. Cum ceasul a bătut de ora 00.00, între orele 00:00 și 00:36, în 36 de minute, au mai apărut 692 de voturi.

Apoi toți votanții lui Matieș s-au liniștit. Au dispărut. Fie nu au mai votat deloc, fie extrem de puțin, insesizabil, până vineri la prânz.

Al treilea val de voturi:

Vineri, 15 martie, între orele 14:20 și 15:27, Matieș a primit încă 778 de voturi.

Astfel, Matieș s-a suit pe locul I în sondaj. A „reușit” în trei reprize să obțină mai multe voturi decât Pleșa și Hava.

După trei zile de votat, Pleșa a strâns 1.766 de voturi, Hava 1.652 voturi, Dana Nanu 200 de voturi și Voicu Vușcan 127. Asta în trei zile, de miercuri, 12 martie, ora 18:51 până vineri, 15 martie, ora 18:10.

Matieș, în trei reprize, „i-a făcut pe toți”, a primit în total 2.138 voturi. A reușit să fraudeze un sondaj în doar două ore și câteva minute.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 15.03.2024 at 18:51

    Ce să mai credem, că cei cu Hava şi Pleşa au fost mai matinali ? Deci în concluzie acest sondaj este un eşec,după cele spuse mai sus. Nu mai faceţi aşa ceva, că este sortit eşecului, părerea mea.

  2. Cornelia

    vineri, 15.03.2024 at 19:49

    sa va fie rusine !
    vreti sa va si votam ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax