Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum explică APA CTTA Alba programul de apă cu porția în mai multe localități din județ. Care ar fi principala problemă

Publicat

Mai multe localități din Alba primesc de o bună bucată de timp apă cu porția. Este vorba în special despre zone din mediul rural. Cu un cod roșu de caniculă emis de meteorologi, problema apei cu porția devine una serioasă. 

Drept urmare reprezentanții APA CTTA Alba explică într-un comunicat de presă de ce unele localități au apă doar în anumite momente ale zilei. 

În linii mari reprezentații companiei spun că de vină sunt cei care folosesc apa și pentru alte scopuri. Spre exemplu își udă grădina sau, pavajul din curte.

Spre exemplu, duminică, 14 iulie, reprezentanții APA CTTA au anunțat că programul de întrerupere al furnizării apei potabile pentru mai multe localități este următorul:

Cricău, Tibru, Craiva, Ighiu, Țelna, Ighiel, Bucerdea Vinoasă 22.00 – 05.00
Războieni, Unirea, Noșlac, Tău, Lupu, Cergău Mic, Tăuni, Jidvei, Feisa, Iclod, 22.00 – 06.00
Pănade, Lunca Tâmavei, Biia, Sînmiclăuș, Bălcaciu, Șona, Mănărade, Spătac, com.Valea Lunga Mihalt, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Sînbenedic, Medves, Silea, Fărău, Hopârta, Silivas, Șpălnaca Turdaș, Sâncel, Straja, Hăpria.

Gârbova, Cîlnic, Reciu 10.00 – 17.00 22.00 – 06.00

În localitățile: Straja, Hapria, furnizarea apei potabile se va efectua între orele: 20.00 – 22.00

În localitățile: Ghirbom, Ohaba, Ampoita, Tauti, Pianu de Sus, Miraslău, Cenade, Gârda de Sus ( Ghetari, Ocoale, Mununa, Hănăsesti, Dealu Frumos si Gârda Seacă), si în zonele înalte din comunei Cergău, Roșia de Secaș si Cetatea de Baltă, furnizarea apei potabile se va efectua în funcție de acumularea apei în rezervoarele de înmagazinare.

Redăm mai jos comunicatul transmis presei de către APA CTTA Alba.

Ce spun reprezentanții APA CTTA Alba

”Sistemul nostru de distribuție, care funcționează la maxim în acest moment, a fost proiectat, conform legislației, pentru consumul uman si animalier, FĂRĂ folosința apei potabile pentru alte scopuri (activităţi de agrement, activităţi agricole, irigatul grădinilor, spălatul teraselor, curţilor, pavajelor), ceea ce poate conduce la posibilitatea ca cei aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul VITAL de a avea minimul de apă pentru necesități casnice.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Ce salariu ”curge” în buzunarul șefului APA CTTA Alba, Ștefan Bardan. Care este salariul mediu din companie

Este important ca toți consumatorii, chiar si cei care nu au probleme, să înțeleagă că apa potabilă TREBUIE folosită doar în scopul în care aceasta este destinată, să țină cont de faptul că fac parte dintr-o comunitate, să dea dovadă de înţelegere, de spirit civic şi solidaritate față de cei care pot avea de suferit în această perioadă de secetă.

Din pacate, marea majoritate a operatorilor se confruntă cu aceleași probleme (Cluj, Mures, Arad, Baia Mare, Iasi, Sibiu, Focsani, etc.), fără a-i menționa pe cei din sudul țării , unde există si problema surselor de apă brută.

Adresăm un apel insistent autorităților locale să ne sprijine în acest demers, să-și informeze corect  comunitatea asupra importanței folosirii apei strict în scopul careia îi este destinată, și să dea exemplu de comportament lăsând pentru altă dată udatul trotuarelor, gazonului din spațiile publice sau de pe stadioane!!

Dacă nu se fac eforturi de a folosi apa potabilă din rețea strict pentru scopuri gospodărești, alții vor avea de suferit!!”, au transmis aceștia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate