Actualitate
Cum facem jumări de porc, acasă. Cea mai simplă rețetă pentru bunătățile pentru masa de Crăciun în familie
Cum facem jumări de porc acasă? În această perioadă, când prețul lor în magazine ajunge la 70-80 de lei pe kilogram, răspunsul la acestă întrebare este mai mult decât bine-venit. În plus, față de cele din comerț, cele făcute în casă au cu totul alt gust.
Cele mai bune sunt cele crocante, bine rumenite. Pentru aceasta este nevoie de şorici cu slănină și cu carne. Dacă slănina folosită are și puţină carne, jumările sunt mai gustoase.
Ingrediente:
slănină de casă sau slănină albă (se găsește în comerț, atenție, să fie fără gust de rânced), apă şi sare.
Mod de preparare:
Slănina se taie în cubuleţe mici, de 4-6 centimetri. Șoricii este preferabil să fie îndepărtați pentru că se întăresc. Acestea se pun la fiert într-un ceaun cu sare şi apă cât să acopere bucăţile tăiate.
Citește și: MESAJE DE ANUL NOU 2023: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION
După ce apa se va evapora şi în recipient va rămâne doar untura lichidă, bucăţile de slănină cu şorici şi mai lasă puţin la prăjit, tocmai pentru a ieşi crocante.
Jumările sunt gata în momentul în care pot fi străpunse cu furculiţa.
Jumările se scot cu o paletă care să permită scurgerea unturii.
Untura poate fi de asemenea utilizată la diferite mâncăruri. Se strecoară și se pune în borcană.
Dintr-un kilogram de slănină ies cam 200 de grame de jumări și 750 de grame de untură topită.
Citește și Ce trebuie să mănânci în noaptea de Revelion 2023 ca să-ți meargă bine tot anul. Ce este INTERZIS să faci. Superstiții și tradiții
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News