Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cum folosește Guvernul metoda ”baloanelor de încercare” pentru a testa reacția românilor la introducerea unor taxe suplimentare

Publicat

impozite bani taxe

Taxele suplimentare pregătite de Guvern mediului privat pentru a reduce deficitul de 37 de miliarde de lei/ 7,5 miliarde de euro, riscă să sufoce activitatea antreprenorilor și generează îngrijorare maximă în mediul economic.

Eliminarea scutirilor fiscale în agricultură, construcții și IT, creșterea impozitării microîntreprinderilor, a impozitului pe dividende și a TVA-ului la unele servicii sunt principalele măsuri apărute în spațiul public, ca parte a reformei fiscale pregătite de guvern pentru reducerea deficitului bugetar.

Europa Liberă a scris despre practica așa-numitelor „baloane de încercare”, adică scurgerea pe surse a unor măsuri nepopulare pentru testarea reacției publice.

Concret, după ce lansează informații pe surse pentru a testa reacția românilor, Guvernul le ajustează în funcție de această reacție și poate nega în același timp varianta inițială.

Documentul care arată că viața se va scumpi în România. Draftul noii ”Ordonanțe a Austerității”, pregătit de guvernul Ciolacu

Practica a mai fost aplicată în mai multe situații. Și de această dată, noile taxe au generat reacții majore, care l-au făcut pe ministrul Finanțelor să spună că draft-ul apărut marți în spațiul public este un document neactualizat și că măsurile de reformă fiscală nu au fost convenite încă în Coaliție

”În acest context, premierul Ciolacu și ministrul de Finanțe Boloș au vorbit miercuri nu despre cum și cu cât vor să majoreze taxele, ci exclusiv despre ordonanța de reducere a cheltuielilor bugetare.

Aceasta s-a remarcat prin faptul că taie 200.000 de posturi inexistente” scriu jurnaliștii publicației.

În plus, în ziua anunțului despre sacrificiul statului, guvernul a înregistrat o puternică lovitură din partea judecătorilor CCR care au declarat legea pensiilor speciale neconstituțională exact în punctele esențiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 07.08.2023 at 12:36

    Proştii n-au avut niciodată soluţii viabile. Ca dovadă.

  2. Raul Z M#!E PSD PNL ;)

    luni, 07.08.2023 at 17:15

    niste incompetenti care locul lor le este in cimitir 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax