Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum începe școala în septembrie: Mască obligatorie, online pentru nevaccinați dacă sunt cazuri în clasă. Discuții la Guvern

Publicat

Cu trei săptămâni înainte de începutul școlii, Guvernul încă discută modalitatea în care se vor desfășura cursurile.

Ministrul Educației a prezentat o parte dintre variantele luate în calcul. Vineri va fi o întâlnire a autorităților, pentru a discuta și stabili măsurile de început de an școlar.

Vezi și STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022 publicată de Ministerul Educației. Calendarul cursurilor și vacanțelor

Măsurile agreate vor fi incluse într-un nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care va apărea în perioada 1-3 septembrie, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că se va lua în calcul „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare școală și de către un reprezentant DSP, pentru a prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării.

Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinați să poată continua cu prezență fizică, nu să fie obligați”.

Potrivit sursei citate „opțiunea numărul unu este aceea de deschidere a școlii cu prezență fizică. Doar în situația în care vom fi obligați de o evoluție nefavorabilă, foarte pronunțată din perspectivă epidemiologică vom apela la acele scenarii”.

Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă.

De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ, a mai spus ministrul.

În urmă cu un an, numărul de cazuri evolua de la circa 1.100 în prima zi de școală la 1.500 – 1.700 în zilele următoare, depășind 2.100 pe 30 septembrie.

Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni.

Are două semestre şi trei vacanţe, două pentru toţi elevii și una pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă.

Este unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Om din Blaj

    joi, 19.08.2021 at 15:20

    Masca este obligatorie și pentru vacxinați. Asta e „imunizarea” în știinta medicală modernă.
    Atunci sa ne vaxinam toți. Merită 🤣🤣🤣

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax