Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum influențează căderea Guvernului, lupta pentru Primăria Alba Iulia. Legea pentru alegerea primarilor în 2 tururi, respinsă

Publicat

g

Odată cu adoptarea moțiunii de urgență și demiterea Guvernului Orban, legea pentru alegerea primarilor în două tururi este considerată respinsă. Aceasta influențează decisiv ceea ce se va întâmpla pe plan local, la alegerile locale. 

Prin urmare, rămâne în vigoare legislația actuală, prin care primarii sunt aleși într-un singur tur de scrutin. 

Acest lucru avantajează în primul rând PSD, dar și PNL, partide care au cel mai mare număr de primari din țară și care au în aceste condiții prima șansă să își păstreze funcțiile. 

De asemenea, UDMR evită un dezastru la nivel local unde în turul doi ar fi pierdut aproximativ 30% dintre fotoliile de primar pe care le dețin în prezent. 

În cursa pentru Primăria Alba Iulia, cel mai avantajat de noua situație va fi candidatul PNL, indiferent cine va fi acesta. Liberalii au cea mai puternică organizație locală dintre toate partidele și au obținut întotdeauna rezultate foarte mari. 

Prima șansă de a fi nominalizat din partea PNL drept candidat o are Voicu Paul, actualul viceprimar care a preluat atribuțiile lui Mircea Hava. Printre altele, acesta a încercat să se asigure de susținerea oamenilor de afaceri locali care îl sprijineau înainte pe fostul primar și a organizat o întâlnire cu aceștia. 

Citește și: SONDAJ Alba24: Pe cine ați vota în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, pentru următorii patru ani?

Dincolo de asta, Voicu Paul pare și prima opțiune a fostului primar, deși între timp relațiile dintre ei s-au mai răcit. 

Gabriel Pleșa, celălalt viceprimar liberal cu aspirații de primar a primit în aceste condiții oferta de a candida din partea USR, o ofertă la care deocamdată nu a răspuns. 

PSD nu și-a anunțat încă nici un potențial candidat pentru această funcție. 

În acest context, eventualitatea unor noi înțelegeri pentru turul al doilea cade, astfel încât candidatul care va obține chiar și un vot în plus în primul tur, va deveni primar. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax