Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum luptă Poliția Locală Alba Iulia cu fenomenul cerșetoriei care acaparează orașul: Aproape 100 de amenzi date în trei luni

Publicat

În Alba Iulia, un oraș în care au început să vină cerșetori și din alte județe datorită faptului că fac bani și nu sunt deranjați de autorități, Poliția Locală susține că își face treaba. 

Mai exact aceștia au transmis pentru alba24.ro că în trei luni au dat aproape 100 de amenzi către cei care apelează la mila locuitorilor.

Tot reprezentații poliției locale spun că în fiecare zi sunt prezenți polițiști locali în zonele turistice și în zona centrelor comerciale.

Deși cei care cerșesc sunt amendați, fenomenul nu poate fi stopat.

În perioada 1 ianuarie – 21 martie 2023, polițiștii locali au 96 de amenzi contravenționale cerșetorilor, amenzi în valoare totală de 22.500 de lei și trei averismente scrise.

Spre exemplu într-o zi, în data de 21 martie au fost date 7 amenzi în valoare de 2.800 de lei celor care au apelat la mila publicului pe străzile din oraș, transmit reprezentații poliției.

Situația prezentată de reprezentații Poliției Locale vine în contextul în care din ce în ce mai mulți cerșetori sunt prezenți pe străzile din Alba Iulia, dar și în centrele comerciale din oraș.

Mai exact, pe lângă localnicii care apelează la mila publică, în Alba Iulia, au apărut și cerșetori din alte județe.

Este vorba despre persoane care sunt transportate din alte județe, în oraș, și care își câștigă existența apelând la mila oamenilor.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia a devenit ”raiul” cerșetorilor veniți din alte județe. Nu au concurență locală, iar autoritățile nu pot stopa fenomenul

Iar motivele pentru care pot face asta sunt extrem de simple: nimeni nu le face nimic, iar asta este susținută chiar de cei care cerșesc sau de persoanele care au grijă de ei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 22.03.2023 at 16:13

    Păi conform titlului, Poliţia chiar nu luptă cu nimeni, ci dau amenzi.Oare de ce vin din celelalte judeţe ? Probabil acolo ăia se luptă. Nişte jandarmi mi-au povestit cum au făcut cei din Bihor. Cam neortodox, dar eficient. Nici nu te poţi purta ortodox cu asemenea specii care n-au nici un gând a munci pe undeva.

  2. dolfi

    joi, 23.03.2023 at 18:44

    azi pe la ora 16:50 in parcare la lidl de pe tudor vladimirescu, doua tinere aproape albe din cu stramosi din Punjab, fara semne de dizabilitati te abordau direct ca niste adevarati expert in sondaj public sa le dai bani.
    In parcare la kaufland vin cativa zilnic ca la munca. Aproape in fiecare zi pleaca cu plase pline de cumparaturi. Daca bacsisul dat chelnerilor e impozitat, pe cersetori ii impoziteaza doar ăia care-i patroneaza? Pe patronii cersetorilor si spagarii care se fac ca nu vad, cand ii putem trimit e doar dus intr-o colonie de munca de la cercul polar?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate