Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți fi alertat înainte de producerea unui cutremur, printr-un canal de Telegram al Institutului pentru Fizica Pământului

Publicat

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a dezvoltat un canal de Telegram prin care cetățenii pot fi anunțați cu privire la producerea unui cutremur, cu până la 25 de secunde (potrivit descrierii oficiale) înainte să fie resimțit.

Notificările vin sub forma unor alerte pe mobil și vizează în special zona București. Telegram fi descărcată AICI atât în versiunea pentru desktop, cât și în cea pentru mobil.

Canalul oficial de Telegram INCDFP pentru notificari privind statusul si actualizari ale alertei seismice permite abonarea la alerta seismică.

Citește și Cum s-a simțit cutremurul în Alba. Mărturii ale locuitorilor: ”Eram în bucătărie când am simțit cum se zgâlțâie casa cu mine”

Pentru aceasta trebuie să accesați @alertaCutremur_bot, după ce ați intrat pe canalul respectiv și să urmați pașii din secțiunea /alertă.

Practic, în aplicație se caută „@alertacutremur_bot”, adică robotul INCDFP care transmite alertele, după care trebuie urmate instrucţiunile, care sunt similare atât pentru telefoanele cu Android cât şi pentru iPhone/iPad/iPod.

Sistemul este funcțional din 2018, cu mici sincope și operațiuni de update.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax