Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți să împrumuți cărți pentru copii în această perioadă. O asociație din Alba Iulia a găsit o soluție

Publicat

Clubul de Carte ”Cu copiii la povești” va demara un proiect care va aduce din nou cărțile și copiii împreună, de data aceasta în confortul propriei case și în siguranță deplină, gratuit.

”Odată cu izolarea forțată, ne-am mutat online, prin intermediul video-poveștilor lecturate pe canalul nostru de Youtube, precum și aici, pe pagina de Facebook ”Cu copiii la povești”. Timp de 8 săptămâni am creat o reală bibliotecă virtuală, cu 36 de povești transpuse online, iar proiectul va continua cu o nouă videolectură săptămânală, până când ne vom putea relua activitatea sub forma întâlnirilor fizice, obișnuite” au transmis reprezentanții echipei de voluntari.

În plus, campania ”Pachetul cu povești” va inova modul de împrumut al cărților din Biblioteca Clubului de carte, părinții putând solicita pachete de cărți pe diferite segmente de vârstă, care să le fie livrate acasă gratuit, spre lecturare, timp de o săptămână.

Comunicatul Asociației:

”Știm că Alba Iulia are o comunitate de părinți ce înțeleg importanța lecturii în viața celor mici. Dar mai știm și că resursele sunt limitate și prioritățile tind să se schimbe la vreme de nesiguranță totală. Tocmai de aceea, chiar și în stare de urgență/alertă, găsim variante pentru a aduce copiii și cărțile împreună! De luni, 18 mai, Pachetul cu povești vine la voi acasă, gratuit!

Pentru aceasta, de mâine, 14 mai ora 12:00, până duminică, 17 mai ora 12:00 puteți alege cărțile voastre preferate ce vă vor purta în lumi de poveste timp de o săptămână. Pachete cu cărți voi include 2, 3 sau chiar 4 cărți pentru cei mici, dar vor fi disponibile si pachete cu cărți bune destinate adulților. Important de reținut e că Pachetele vor fi livrate în siguranță, respectând normele de protecție privind evitarea răspândirii noului coronavirus ce ne-a pus viețile în așteptare.

Punem “la bătaie” 30 de astfel de colete pe săptămână, pentru grupele de vârstă 3-5 ani, 6-9 ani, +10-Adulți. Iar întrucât sănătatea tuturor e crucială, ne luăm toate măsurile de prevenție, tocmai de aceea, pachetele vor fi igienizate și vor veni însoțite de ghiduri de utilizare în siguranță. Mai mult decât atât, cărțile distribuite către voi săptămâna viitoare vor intra apoi in “carantina bibliotecii” timp de 7 zile, așa că alte titluri vor fi disponibile săptămana următoare.

Așadar, mâine (joi, 14.05) dăm startul rezervărilor pentru prima tură din Pachetul cu Povești. Rezervările cărților se vor face online pe pagina Clubului de carte: facebook.com/cucopiiilapovesti Fiți pionieri alături de noi, în dorința de a găsi noi variante de a da întâlnire cărților și copiilor!

Mulțumim partenerilor Livrare10 și Tipografia CTC pentru că aleg să sprijine inițiativele de voluntariat, chiar și în vremuri de restriște” au comunicat reprezentanții Asociației ”Cu copiii la povești”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax