Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți să îți pierzi conturile de Facebook și Instagram dacă nu ești atent. Un caz a fost documentat de DIICOT Alba Iulia

Publicat

Cum poți să îți pierzi conturile de Facebook și Instagram dacă nu ești atent. Furturile de identitate în mediul online au devenit o practică. O oractică uzuală a hackerilor. 

După ce obțin controlul asupra conturilor aceștia cer bani pentru a oferi accesul în apoi utilizatorilor de drept. Este și un caz documentat de DIICOT Alba Iulia. Cazul a primit o rezolvare în data de 6 iunie 2024.

Mai exact, un bărbat a mers la poliție și a anunțat că i-au fost sparte conturile de Facebook și Instagram.

Cum a rămas fără conturi

Persoana în cauză a rămas fără cont de Facebook şi Instagram. Acesta  a primit un mesaj de la un prieten care îi cerea să îi comunice mai multe coduri. Cel mai probabil și persoana în cauză avea contul de messenger spart de hackeri și trimitea mesaje către lista de prieteni.

”(…) a dat curs solicitărilor unei persoane din lista sa de prieteni  pe Facebook Messenger, şi i-a comunicat mai multe coduri pe care le-a primit pe telefonul personal.

Ulterior, după ce a constatat că nu mai are acces la conturi a fost contactat pe WhatsApp de o persoană care i-a transmis că îi poate da înapoi accesul la cont în schimbul unei sume de 200-300 lei, solicitări cărora nu le-a dat curs.”

Hackerii i-au schimbat parola și au asociat contul cu un număr de telefon din Nigeria.

Ce au făcut magistrații

De la momentul deschiderii dosarului penal, bărbatul și-a recuperat conturile de Facebook şi Instagram şi a precizat, de asemenea, că nu mai doreşte continuarea cercetărilor în cauză.

Drept urmare procurorii au cerut închiderea dosarului. În data de 6 iunie 2024, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea. Dosarul a fost închis definitiv.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax