Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum poţi slăbi sănătos, după Sărbători. Atenţionări de la medici nutriţionişti

Publicat

Preparatele delicioase de Paşti sunt tentante, astfel că unii dintre noi putem întrece măsura, în aceste zile. Apoi, pentru a scăpa de kilogramele în plus, uneori se aleg diete severe. Însă medicii nutriţionişti atenţionează că regimul alimentar dezechilibrat nu face bine organismului.

Dietele cu “înfometare” pot aduce rezultate rapide şi spectaculoase, însă pe termen lung kilogramele pierdute se recâștigă. În plus, pot apărea probleme de sănătate, scrie digi24.ro.

“Ar putea apărea efecte negative chiar și după câteva zile în care ținem o dietă dezechilibrată. Mă refer la dureri de cap, hipoglicemie din cauza faptului că ne înfometăm. Căderea părului, unghii friabile, piele uscată și atopică apar după un termen mai lung în care urmăm astfel de diete”, a spus dr. Mădălina Truică, medic nutriţionist, pentru sursa citată.

Efectele pot fi și mai grave pentru o persoană care deja are probleme de sănătate și nu știe.

Dacă vreți să slăbiți după Paște, este important să micșorați porțiile, dar nu exagerat de mult.

“Friptura, dacă este de miel, este o carne grasă, prin urmare o bucată mai mare decât palma nu aș recomanda pe o masă de prânz sau pe o masa de seară, iar la drob depinde de ingredientele folosite, dacă s-a folosit foarte mult ulei, o felie este suficientă pentru o masă.

La fiecare masă trebuie să avem legume sub formă de salate, supe, ciorbe, ghiveci, evident beneficiile cele mai mari sunt din legume proaspete, adică salatele, dar atenție la cantitatea de ulei pe care o folosim la prepararea lor”, spune dr. Mihaela Posea, medic nutriţionist.

De exemplu, jumătate de kilogram de salată verde cu puțin ulei nu depășește 150 de calorii.

Este important să nu uitaţi şi de mişcare. Puţin sport face bine la sănătate.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax