Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum s-a produs accidentul mortal de pe autostrada A1, la Boița: Șoferul a vrut să se salveze, dar a căzut în gol de pe pod

Publicat

În accidentul de pe Autostrada Sibiu – Pitești, între Tălmaciu și Tălmăcel, județul Sibiu, au fost implicate șase mașini, în care se aflau 9 persoane. Primele cercetări realizate de polițiști arată că, inițial, accidentul s-a produs între trei autoturisme.

Din impact, un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost rănit. Un șofer a sărit între parapeții mediani ca să nu fie strivit de o altă mașină, dar căderea în gol i-a fost fatală și a murit.

Vezi și FOTO: Accident cu șase mașini și nouă răniți, aproape de Sibiu. Un bărbat a murit și un altul a fost rănit grav la șold

Incidentul a avut loc pe sensul de mers Sibiu – Boița, la kilometrul 227 al A1, în zona Tălmaciu – Tălmăcel, pe tronsonul de Autostradă Sibiu Pitești inaugurat la jumătatea lunii decembrie.

Accidentul în lanț a avut loc pe fondul ceții și al poleiului de pe carosabil. CNAIR a oprit circulația după accident, tot traficul fiind deviat de la nodul Mohu pe DN1. Circulația rutieră a fost redeschisă pe această porțiune de autostradă în jurul orei 01,00.

Inițial, s-a produs o coliziune între trei autoturisme, în urma căreia a fost accidentat un tânăr de 27 de ani.

La scurt timp, în imediata apropiere, un microbuz de transport marfă a intrat în coliziune cu un autoturism, cel mai probabil încercând să evite impactul cu primele mașini implicate în accident.

Șoferul a încercat să se salveze și a căzut în gol de la 20 de metri

Șoferul microbuzului dorind să evalueze ce s-a întâmplat, a coborât din mașină, dar când a văzut că un alt autoturism vine spre el, sub impulsul momentului, încercând cel mai probabil să se salveze, s-a gândit să se refugieze dincolo de parapet, fără să-și dea seama că e pe pod.

Șoferul microbuzului a căzut în gol de la aproximativ 20 de metri și nu a supraviețuit căderii.

„În urma evaluării medicale 7 persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital. O persoană implicată în accident, în vârstă de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viața, medicul declarând decesul acesteia”, a potrivit ISU Sibiu.

„Șoferul microbuzului a coborât din autovehicul și a observat cum un autoturism condus în urma sa a lovit parapetul, ricoșând spre locul în care se afla, moment în care, pentru a evita pericolul, a sărit între parapeții mediani ai autostrăzii, căzând în gol. În urma căderii, bărbatul a decedat. Ultimul autoturism implicat a intrat în coliziune cu microbuzul, dar și cu unul din turismele implicate în primul accident”, potrivit IPJ Sibiu.

În această dimineață autoritățile au anunțat că șoseaua este din nou acoperită cu gheață, în aceeași zonă.

foto: ISU Sibiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax