Actualitate
Cum să faci acasă pâine fără drojdie. Soluții culinare alternative, în vremea pandemiei de coronavirus
Criza de drojdie de pe piață nu este neapărat o problemă. Puteți face o pâine foarte bună și fără acest ingredient. Este o măsură temporară, pentru perioada izolării în casă, dar, după ce încercați, este posibil să vă placă.
Chiar dacă unele persoane au cumpărat mai mult decât aveau nevoie și i-au lăsat pe ceilalți fără, putem găsi, așadar, o soluție.
Ingredientul care se pune în loc este bicarbonatul. În aluat se pune lapte bătut pentru a activa bicarbonatul de sodiu. Dacă nu aveți așa ceva la îndemână puteți amesteca un pic de iaurt cu lapte dulce sau apă sau puteți acidifia laptele dulce cu o linguriță de zeamă de lămâie.
Ingrediente:
- 500 g făină albă
- jumătate de linguriță de bicarbonat alimentar de sodiu sau o jumătate de plic praf de copt
- 1 linguriță de sare
- jumătate de linguriță de zahăr
- 40 de grame de unt rece
- 400 ml lapte bătut sau iaurt
- semințe
- un ou
Se amesteca într-un castron iaurtul, bicarbonatul, oul întreg, zahărul, sarea și făina (preferabil în această ordine, pentru ca iaurtul să reacționeze cu bicarbonatul). Se rade untul în amestec. Se toarnă într-o formă (dedesubt se pune hârtie de copt). Deasupra se presară semințele.
Dacă doriți să aducă cu o pâine irlandeză (care e cam același lucru pentru că se face fără drojdie), îi puteți face o crestătură în formă de cruce deasupra.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, aproximativ 20 de minute.
Rezultatul va fi o pâine excelentă.
Timp total de preparare: 30 de minute
Dificultate: scăzută.
Sursă foto: Food and Wine Magazine
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News