Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să-ți alegi adidașii potriviți (P)

Publicat

Când vine vorba de sport, încălțămintea are o mare importanță. Mai mult decât mulți ar putea crede, deoarece pentru fiecare activitate există un tip de pantofi specific. Deși există încălțăminte care poate fi utilă pentru diverse sporturi, idealul este să aveți o pereche special concepută pentru sportul ales.

Adidași sportwear

Acești adidași sunt încălțămintea sportivă cel mai frecvent întâlnită. Acești adidași sunt cei folosiți în viața de zi cu zi. De un stil confortabil care, deși ne permite să fim la modă, nu sunt foarte potriviți pentru sport.

Adidași bărbați – ofertele zilei aici

Aceștia au așa-numitele „elemente tehnice” care oferă piciorului un sprijin adecvat, în funcție de activitatea practicată.

Ghete de fotbal

Aceasta este încălțămintea specializată pentru practicarea fotbalului, după cum spune și numele său. Acestea au crampoane pe talpă. În afară de acestea, au și alte caracteristici speciale pentru a îmbunătăți jocul.

Datorită crampoanelor, acești pantofi au o aderență excelentă la sol care previne alunecarea.

Adidași de futsal

Sunt încălțăminte specializată pentru futsal, spre deosebire de ghetele de fotbal, acestea nu au crampoane. Cu toate acestea, designul tălpii tale este una dintre cele mai importante părți. Deoarece are o aderență excelentă, specifică suprafețelor acestui sport.

Adidași de alergat

După cum spune numele lor, sunt încălțăminte speciale pentru alergare. Există o mare varietate de astfel de adidași. Punctele culminante ar trebui să fie flexibilitatea, greutatea redusă și confortul sporit.

Această încălțăminte ar trebui să fie sinonimă cu confortul. Deoarece alergarea este o activitate care necesită amortizare. De asemenea, este important să rețineți că acest tip de pantof este diferit pentru femei și bărbați.

Acest lucru se datorează faptului că piciorul feminin este mai mic, cu o lățime și o lungime diferite. Multe mărci au preluat sarcina de a efectua studii pentru a avea o viziune mai clară și pentru a crea modele specifice pentru bărbați și femei

Ghete de drumeție

Pot fi speciale pentru drumeții, alpinism sau alte activități legate de munte. Una dintre caracteristicile principale este talpa. De obicei, sunt antiderapante, pentru a evita problemele atunci când se pășește pe teren stâncos.

De asemenea, prezintă respirabilitate și impermeabilitate pentru a evita umiditatea, astfel încât să fie evitată transpirația sau apa care poate pătrunde la interior.

Sfaturi pentru alegerea adidașilor de sport potriviți

Adiașii reprezintă o parte importantă atunci când vine vorba de practicarea unor activități sportive. La alegerea pantofilor sport, trebuie luate în considerare mai multe aspecte.

1. Ține cont de forma piciorului tău

Un aspect general, dar foarte important este forma piciorului. Există 3 tipuri de picior. Cu arc normal, unde amprenta este curbată, arcada nu este nici prea înaltă, nici prea mică în înălțime. Cu arc înalt, tipul de picior la cae amprenta este mai subțire, iar arcul mult mai pronunțat. În timp ce piciorul plat are amprenta aproape completă, acesta este mult mai gros și arcada este joasă.

În funcție de tipul arcului, ar trebui să alegeți un pantof care să ofere un confort mai mare.

2. Luați decizia pe baza activității dvs.

Dacă ai de gând să alegi o pereche de adidași, trebuie să ții cont de un factor foarte important: ce activitate vei face?

Am pus mult accent pe acest lucru, deoarece, după cum s-a explicat anterior, fiecare adidas are un design diferit. Elementele tehnice precum suportul, flexibilitatea și altele sunt adaptate activității fizice și nevoilor sale specifice.

Adidași – idei & oferte

Desigur, ghetele de drumeție nu sunt la fel ca ghetele de fotbal. Chiar și ghetele de fotbal și adidașii de futsal au caracteristici diferite.

3. Înlocuiți adidașii atunci când este necesar

Adidașii au o durată de viață care variază, în funcție de utilizarea lor. Adică, dacă port zilnic pantofii de alergat, nu mă pot aștepta să reziste toată viața. Talpa se uzează, își pierd elementele tehnice, este complet normal.

Indiferent de marcă, acest lucru se va întâmpla. Idealul este să știm să detectăm când este timpul să ne luăm rămas bun de la adidașii noștri pentru totdeauna.

La adidașii de de zi cu zi, uzura este de obicei foarte evidentă. Cu toate acestea, nu același lucru se poate întâmpla cu pantofii de sport.

Primul semn care trebuie luat în considerare este talpa. Când observați că aceasta este deja uzată, atunci este timpul să cumpărați alții noi.

Un alt aspect este branțul care este ceea ce se află între pantof și talpă. Pantofii trebuie înlocuiți, dacă se poate observa că branțurile nu mai arată la fel, arată uzatte și fără consistență.

Ultimul aspect este căptușeala interioară. Aceasta este în contact constant cu picioarele noastre, deci dacă este străpuns sau deteriorat, poate provoca vezicule sau frecare.

4. Stabiliți un buget

A avea adidași de calitate nu înseamnă să cheltuiți o sumă excesivă, dar nici nu înseamnă că orice adidași vor fi potriviți. Cel mai bine este să stabiliți un buget.

Adidași bărbați – oferte

Procedând astfel, veți putea crea o relație mai bună între aspectele importante. Calitatea în raport cu prețul și utilitatea. Trebuie să ne gândim la ce vrem și pentru ce. Dacă doriți un adidas care să funcționeze pur și simplu pentru zi cu zi sau este pentru o anumită activitate.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că, dacă este pentru un sport, adidașii trebuie să aibă anumite caracteristici care sunt adaptate la asta. Nu este rău să investești puțin mai mult, gândește-te că încălțămintea potrivită poate preveni rănirea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax