Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum se fac testele COVID în școli după redeschiderea din 8 februarie. Precizările unui secretar de stat din Ministerul Sănătății

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat mai multe măsuri și reguli pentru elevi și profesori care vor fi luate odată cu redeschiderea școlilor anunțată după data de 8 februarie.

Vlad Voiculescu a precizat că vor fi luate măsuri pentru ca profesorii, elevii dar și părinții acestora să fie în siguranță ”Nu o vom face fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele:

Citește și VIDEO: Klaus Iohannis anunță că ȘCOLILE se REDESCHID din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

-vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.

-A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați.

Citește și Scenariile după care vor funcționa școlile după 8 februarie: Calendar examene de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021

În ce condiții sunt testați elevii

Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar Dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan a explicat, la ProTv, procedura de testare în şcoli.

Ce tip de test se va face elevilor

„Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele simptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi.” a explicat medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Testarea elevului se va face în cabinetul medical al şcolii

„Cel mai corect este ca testarea să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un poteţial de risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare. Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor”a mai precizat Andreea Moldovan.

Începând de săptămîna viitoare se vor organiza comunicări online cu cadrele didactice, în vederea unei comunicări corecte.

Cum se înscriu angajaţii din învăţământ în etapa a doua de vaccinare

„Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a mai declarat Andreea Moldovan la ProTv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax