Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Klaus Iohannis anunță că ȘCOLILE și GRĂDINIȚELE se REDESCHID din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a avut marți o ședință de lucru cu mai mulți membri ai guvernului pentru decizia finală legată de deschiderea școlilor cu prezență fizică, începând cu 8 februarie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că școlile se redeschid din 8 februarie.

Vezi și Cum reîncepe școala în Alba: FĂRĂ DISTANȚARE FIZICĂ între elevi, masca rămâne obligatorie. Ce este INTERZIS în pauze

Acesta a mai spus că se vor respecta cele trei scenarii galben, verde și roșu și când incidența într-o localitate depășește 6 la mie.

Scenariul verde –incidența sub 1 la mie:  toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben –incidența între 1- 3 la mie:  merg la școală elevii din ciclul primar ( clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

CITEȘTE ȘI: Când se termină semestrul și câte zile de școală mai au elevii. Structura anului școlar 2020-2021 cu detalii despre examene

Scenariul roșu –  incidența peste 3 la mie: continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie: Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid.Nimeni nu mai merge la școală

Declarația președintelui Klaus Iohannis

„Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun că nu, nu am scăpat de pandemie, dar putem să constatăm că trendul este descendent” a spus președintele, care a precizat că marea majoritate a statelor din Uniunea Europeană, cu doar trei excepții, nu deschid școlile.

De luni, când începe semestrul 2, majoritatea copiilor merg fizic la școală. Evident trebuie să ținem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate.

În localitățile în care sunt puține cazuri de Covid-19, așa numitul scenariu verde, toți copiii merg zilnic la școală, a anunțat președintele.

În localitățile cu mai multe cazuri, scenariul galben, acolo copiii merg fizic la grădiniță, clasesle I-IV merg la școală și, din ciclul secundar, doar copiii din clasa a VIII-a, dar și cei din clasa a XII-a care se pregătesc de bacalaureat.

În localitățile aflate în scenariul roșu, merg fizic doar copiii de la gradiniță și cei din clasele I-IV, iar restul vor face școala online.

În localitățile unde incidența este mai mare, care intră în carantină, în mod normal toată lumea stă acasă.

Așadar, pregătiți copiii pentru școală, a spus președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, mai multe detalii în ceea ce privește modul de organizare pentru redeschiderea școlilor vor fi făcute publice, miercuri, 3 februarie.

CITEȘTE ȘI: Scenariile după care vor funcționa școlile după 8 februarie: Calendar examene de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021

La ședință au participa premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat acum două săptămâni că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

Sursă foto: Presidency.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax