Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum și-au planificat doi bărbați, în Sebeș, un furt de conserve de pește, duciuri și pastă de dinți. Ce motive au invocat

Publicat

alimente pret plafonat

Doi bărbați au fost condamnați recent pentru un furt și o tentativă de furt, dint-un magazin din Sebeș. O primă decizie a Judecătoriei Sebeș a venit în data de 7 decembrie 2022. 

Pe lângă decizie, motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro. 

Faptele s-au petrecut în urmă cu un an, în data de 15 ianuarie 2021. Potrivit motivării instanței, unul dintre cei doi a intrat în magazin, prima dată în jurul orei 12.30, de unde a sustras mai multe conserve de pește și dulciuri, în valoare de 900 de lei.

Prietenul său îl aștepta afară, într-o mașină pentru a-i asigura scăparea.

După prima lovitură, câteva ore mai târziu, în jurul orei 14.30, bărbatul a revenit în magazin pentru a mai sustrage produse, dar a fost observat de angajați și a fugit spre mașina care îl aștepta pe ușa de livrare.

”La data de 15.01.2021, în jurul orei 12:30, în timpul programului de lucru, inculpatul a pătruns în magazin, a pus într-o plasă din material de plastic mai multe dulciuri și conserve de pește, după care a părăsit magazinul fără a achita contravaloarea produselor, creând în acest mod părții civile un prejudiciu în cuantum de 904,36 lei.

Ulterior, în aceeași dată, în jurul orei 14:00, în baza aceleiași rezoluții infracționale a revenit și a pătruns în incinta aceluiași punct de lucru a pus într-o plasă din material de plastic mai multe cutii de pastă de dinții, iar în momentul în care a observat că angajații supermarketului l-au recunoscut, a abandonat plasa în care se aflau cutiile cu pastă de dinți și a părăsit incinta magazinului pe ușa pe care se face aprovizionarea cu marfă.

La data de1 5.01.2021, în jurul orei 12:30, inculpatul, fiind șofer al autoturismului marca Kia Sorento, a înlesnit deplasarea (n.r. primului bărbat, cel caer a intrat în magazin) cunoscând faptul că acesta intenționează să comită astfel de fapte.

Ulterior, în aceeași zi, în jurul orei 14:00, acționând cu aceeași rezoluție infracțională, a condus autoturismul marca Kia Sorento, astfel că a înlesnit deplasarea iar pe perioada cât s-a aflat în magazin a aranjat în portbagajul autoturismului bunurile pe care le sustrăsese anterior, iar în momentul în care a fugit din magazin, i-a asigurat acestuia scăparea cu ajutorul autoturismului Kia Sorento”, se arată în motivarea instanței.

Cel care a furat produsele a declarat că este din Iași, dar că de o vreme locuia în Șebeș și cum nu a mai avut bani pentru a se întoarce acasă a luat decizia de a fura din magazin.

Acesta la data judecării, dar și a primei decizii se afla încarcerat, fiind condamnat pentru alte fapte.

În data de 7 decembrie, Judecătoria Sebeș a decis:

Pentru unul dintre cei doi o amendă penală de 3600 de lei, iar pentru cel de al doilea o amendă penală de 4800 de lei. De asemenea cel care a sustras produsele a fost obligat de instanță să plătească suma de 900 de lei, prejudiciul adus supermarket-ului.

Decizia Judecătoriei Sebeș nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax