Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 MAI. Prognoza meteo în Transilvania şi la munte pe două săptămâni

Publicat

copil insecte iarba verde Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă prognoza de vreme în regiuni din ţară pentru perioada 20 aprilie-3 mai. În Transilvania, în minivacanţa de 1 mai, temperaturile se vor încadra în regimul normal, probabilitatea de ploi fiind mai devreme, între 27 şi 29 aprilie. În weekendul 1-3 mai, la Alba Iulia, spre exemplu, va fi cer noros, dar valori maxime de 23-24 de grade.

În Transilvania, până la jumătatea primei săptămâni, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice se va situa între 9 şi 12 grade, iar în cursul nopţilor valorile termice vor coborî, în medie, cu 1-2 grade sub pragul de îngheț şi vor determina formarea brumei.

Urmează un proces de încălzire ce va dura până în jurul datei de 26 aprilie, când media temperaturilor maxime va atinge 20 de grade, iar cea a minimelor, 6-7 grade.

Ulterior, vor fi uşoare oscilaţii în apropiere de aceste valori medii diurne şi nocturne, astfel încât a doua săptămînă va avea un regim termic în general normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 27 – 29 aprilie, dar va mai ploua pe arii restrânse pe 20 – 21 aprilie, când în estul regiunii vor fi trecător precipitaţii mixte şi din nou, posibil, spre sfârşitul ambelor săptămâni.

La munte, în primele 3-4 zile, temperatura aerului va caracteriza o vreme rece, cu 1 la 5 grade, în medie, la valorile diurne şi de la -6 la -4 grade, la mediile nocturne.

După data de 23 aprilie regimul termic se va normaliza treptat astfel încât pe parcursul celei de-a doua săptămâni se vor atinge medii de 10-12 grade, ziua şi 1-3 grade, noaptea.

În intervalul 20 -22 aprilie vor fi precipitaţii în general slabe, mai ales lapoviţă şi ninsoare, iar între 24 aprilie şi 3 mai vor predomina ploile, posibil zilnic, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 26, 27 şi 30 aprilie, când izolat pot fi mai importante cantitativ.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax