Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea în prima săptămână de școală: Prognoza meteo pe regiuni, în perioada 4 – 17 septembrie

Publicat

Temperaturile vor fi în creștere la începutul primei săptămâni de prognoză, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Se vor înregistra temperaturi de până la 30 de grade, apoi, după jumătatea lunii septembrie temperaturile încep să scadă.

Meteorologii anunță că sunt așteptate ploi atât la începutul primei săptămâni de prognoză, cât și după jumătatea lunii.

Școala începe în data de 11 septembrie, potrivit calendar an școlar 2023 – 2024, iar potrivit estimărilor, prima săptămână de școală va fi una călduroasă, fără precipitații.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ vremea în Transilvania

Începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii.

Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade. În ultimele zile din cea de a doua săptămână vremea se va răci ușor, cu valori de 24…25 de grade Celsius.

Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 9…11 grade.

Vremea în Alba, în săptămâna 4 – 10 septembrie: vor fi temperaturi în creștere de la o zi la alta, cu valori peste normalul acestei perioade. După prima zi a săptămânii, câns sunt anunțate ploi, temperaturile încep să crească astfel că până vineri, mercurul din termometre va urca până la valori de 29-30 de grade Celsius.

Cu toate acestea, nopțile și diminețile rămân răcoroase, cu diferențe de până la 20 de grade Celsius între temperaturile maxime și minime.

Citește și: Prognoza meteo în România, în săptămâna 4 – 10 septembrie: După un val de aer rece, revine căldura. Toamnă cu temperaturi de vară

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipație.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Banat

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii vor fi de 28…30 de grade și în cursul nopților de 12…14 grade.

Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26…27 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 13 septembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Crișana

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii.

Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 29 de grade, excepție făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendința va fi de răcire ușoară, spre valori de 25…26 de grade.

Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 12…14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipație.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Maramureș

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale vor fi de 26…28 de grade și în cursul nopților de 11…13 grade.

Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 24…25 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 14 septembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Moldova

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului de anticipație, astfel că media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26…27 de grade, excepție făcând ultimele zile din cea de a două săptămână de prognoză, când tendința va fi de răcire ușoară
spre 24…25 de grade.

Media regională a valorilor termice nocturne va fi de 11…13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 15 septembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Dobrogea și pe litoral

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii.

Media regională a valorilor termice diurne va fi de 27…29 de grade, iar media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 15…18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipație.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Muntenia

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale se vor menține la valori, pe parcursul zilelor, de 28…29 de grade și în cursul nopților de 12…15 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 15 septembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea în Oltenia

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii.

Media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, excepție făcând finalul intervalului de anticipație, când tendința va fi de răcire ușoară, spre valori de 26 de grade.

Media valorile termice nocturne va avea avea valori de 12…14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu data de 15 septembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 4 – 17 septembrie/ Vremea la munte

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii din zona montană se vor menține, pe parcursul zilelor, la valori de 16…18 grade, iar în cursul nopților vor fi de 7…9 grade.

Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 14…15 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu data de 15 septembrie, însă și în restul după-amiezelor vor fi posibile ploi de scurtă durată pe arii restrânse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax