Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum va fi vremea în România de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea meteo iarna zapada

Cum va fi vremea în România de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Meteorologii anunță că, în următoarele patru săptrămâni, temperaturile vor fi în general mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Se pare că, atât de Crăciun și Revelion, cât și de Sfântul Ion, în majoritatea regiunilor țării vom fi temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru perioada în  care ne aflăm.

Cu toate acestea, ANM anunță în următoarele patru săptămâni multe precipitații, excedentare chiar. Astfel, este posibil ca în mai multe zone din țară să ningă, în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Precipitații excedentare sunt prognozate în săptămâna dinainte de Crăciun, dar și înprimele zile ale anului 2024, în preajma sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul.

Vremea în Alba, în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023: Vor fi zile mohorâte, cu frig și ploaie. Soarele își face tot mai rar simțită prezența. Temperaturile maxime vor varia între 5 și 10 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 0 grade Celsius. Ninsori sunt anunțate doar la munte, însă acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, până în 8 ianuarie 2024.

Cum va fi vremea în România, de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion. Săptămâna 11 – 18 decembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice, centrale, precum și în extremitatea de sud a țării, dar și local deficitare în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în România, de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion. Săptămâna 18 – 25 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Cum va fi vremea în România, de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion. Săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă. Totuși, există posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice și cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarptice.

Cum va fi vremea în România, de Crăciun, Revelion și Sfântul Ion. Săptămâna 1– 8 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunie vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În restul teritoriului,  vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax