Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară, în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni, până în 21 ianuarie

Publicat

vine frigul toamna vremea meteo ploaie frig

Cum va fi vremea în Transilvania și în țară, în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni: Meteorologii anunță că în următoarele două săptămâni, vremea ca intra într-un proces de răcire la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, vor fi și precipitații în majoritatea zonelor țării, iar temperaturile vor coborî până la -16 grade Celsius, în unele zone.

Vremea în Alba, urmează o săptămână cu temperaturi extrem de coborâte, dar sunt anunțate și câteva ninsori. Va fi foarte frig, cu minime care ating -14 grade Celsius și maxime care nu mai trec de 3-4 grade Celsius.

Citește și: Vine gerul în județul Alba: Temperaturile se prăbușesc până la minus 14 grade Celsius

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, în perioada 8 -21 ianuarie 2024.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Transilvania

În prima săptămână, valorile termice vor avea unele variații, cele diurne se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de -3…0 grade, iar cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasă, îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie, cu medii ale minimelor de -13…-5 grade.

Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere până la valori ușor peste normele perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 1…2 grade și ale celor nocturne de -6…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 17-20 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Banat

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu medii în general de 0…2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece cu medii ale minimelor de -8…-4 grade.

Vezi și Gerul pune stăpânire pe România. Sefa ANM a făcut anunțul: Minus 21 de grade în unele zone din Transilvania

În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va crește, astfel că mediile regionale ale valorilor diurne se vor situa între 3 și 6 grade și ale celor nocturne între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 16-21 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Crișana

Până spre finalul primei săptămâni, maximele termice se vor menține la valori ușor sub normele perioadei, cu medii de 0…2 grade, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, astfel încât mediile minimelor vor fi de -8…-4 grade.

Ulterior, temperatura aerului va avea tendință de creștere până la valori în jurul normelor climatologice, cu medii ale maximelor de 2…4 grade și ale minimelor de -5…-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 8-9 ianuarie, respectiv 16-21 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Maramureș

Valorile termice diurne vor fi ușor sub normele perioadei în prima săptămână, cu medii ale maximelor de 0 până la -2 grade în ziua de 13 ianuarie.

Din 15 ianuarie până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii de 2 grade.

Minimele vor avea variații în prima săptămână și vor caracteriza o vreme rece (îndeosebi în nopțile de 9 și 12 ianuarie), cu medii în general între -10…-5 grade.

Ulterior și minimele termice vor crește spre o medie de -4 grade în data de 18 ianuarie, valoare ce se va menține până la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 8-9 ianuarie și 16-21 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Moldova

În primele zile din interval vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a regiunii, astfel încât media maximelor va fi de -8…-6 grade, iar a minimelor de -14…-10 grade.

În intervalul 10 – 14 ianuarie vor fi variații de la o zi la cealaltă și perioade cu advecții mai calde, astfel încât maximele vor avea medii între -4 și 2 grade, iar minimele între -12 și -2 grade.

Ulterior, regimul termic nu va mai avea oscilații majore, astfel că cel diurn se va situa în jurul a 2 grade, iar cel nocturn între -6 și -4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare îndeosebi în zilele de 7, 8 și 12 ianuarie și din nou spre finalul perioadei prognozate.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Dobrogea

Vremea se va răci semnificativ în primele zile din interval, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 2 la -4 grade, iar ale minimelor de la 6 la -8 grade.

Între 10 și 13 ianuarie vor fi oscilații rapide de la încălzire la răcire, astfel încât maximele vor avea medii între -2 și 4 grade, iar minimele între -10 și -4 grade.

În a doua săptămână de prognoză, regimul termic se va stabiliza la valori diurne de 4 grade și nocturne de -2 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 8, 9, 10, 12 ianuarie și din nou după data de 15 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Muntenia

În prima săptămână de prognoză vor fi variații termice semnificative, astfel încât mediile maximelor vor varia între -2 și 4 grade, iar ale minimelor între -10 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în datele de 9 și 13 ianuarie și cele mai ridicate în 8 și 11 ianuarie.

A doua săptămână va aduce un regim termic relativ constant, ce va fluctua între 4 și 6 grade în media maximelor și -6…-2 grade a minimelor.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele două zile a perioadei estimate, în 13 ianuarie și din nou după data de 17 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. Oltenia

Regimul termic va avea variații semnificative în prima săptămână din interval, astfel încât cel diurn se va situa între -2 și 4 grade, iar cel nocturn între -8 și 2 grade, mediat regional, cu cele mai reci zile în 9, 10 și 13 ianuarie și cele mai calde în 8, 11 și 12 ianuarie.

În a doua săptămână de prognoză valorile termice vor avea doar ușoare oscilații, cu medii ale maximelor de 3…5 grade și ale minimelor de -4…-2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele două zile din interval și din nou din data de 16 ianuarie.

Prognoza meteo pe regiuni până în 21 ianuarie. La munte

În prima jumătate a intervalului, deși vor fi variații termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopților și al dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 și 13
ianuarie.

După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax