Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Gerul pune stăpânire pe România. Sefa ANM a făcut anunțul: Minus 21 de grade în unele zone din Transilvania

Publicat

Șefa ANM, Elena Mateescu a dat vestea: Gerul pune stăpânire pe România. În următoarele zile temperaturile vor fi negative, cu multe grade pe minus. 

Chiar în noaptea de marți spre miercuri, în unele zone din Transilvania, termometrele vor arată chair până la 21 de grade minus. 

Declarația a fost făcută de șefa ANM, la antena3. Aceasta a spus că temperaturile vor scădea drastic în Transilvania și în unele zone din Moldova. De asemenea în dimineața zilei de miercuri, 10 ianaurie sunt așteptate temperaturi de -18 grade.

”În această noapte și mâine dimineață ne așteptăm ca mercurul din termometre să coboare până la valori de -21 de grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei sau în nordul Moldovei, acolo unde și în această dimineață și pe parcursul nopții au fost valori de până la -18 grade (…)”, a spus Elena Mateescu, la postul TV.

Gerul pune stăpânire pe România

De asemenea, zilele următoare vor fi marcate de frig în mare parte a țării. După perioada de ger de miercuri, ziua de joi va aduce o scurtă perioadă de încălzire, însă de vineri frigul își reintră în drepturi.

Mai exact, Elena Mateescu a spus că joi vor fi temperaturi de 6, 7 grade, dar că vineri acestea vor scădea brusc.

Vineri și sâmbătă vor fi temperaturi în zonele centrale, nordice și estice, unde termoetrele vor arăta din nou  -15, -16 grade.

Jumătate din luna ianuarie marcată de vreme friguroasă

Șefa meteorologilor a mai anunațat că vremea geroasă va fi simțită până la jumătatea lunii ianuarie. Aceasta spune că masa de aer polar va rămâne la fel de intens simțită.

Cel mai probabil vor fi ameliorări de temperatură în perioada 16 – 22 ianuarie, a mai explicat Elena Mateescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax