Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cuplul de criminali ”Bonnie și Clyde ai Estului”, condamnați definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia. Ce orori au comis cei doi

Publicat

emese si sandor

Varga Şandor şi Turi Emeşe, supranumiți și ”Bonnie şi Clyde ai Estului”, cuplul care a comis tâlhării pe teritoriul României și jafuri și crime în Ungaria și-au aflat pedeapsa finală, din partea Curții de Apel Alba Iulia, după mai mulți ani de judecată. 

Este vorba despre un proces care a durat mai bine de 10 ani, pe rolul instanțelor, și care la Alba Iulia, în data de 16 iunie 2023 a primit o decizie finală. 

Deși au avut la activ mai multe fapte, la Curtea de Apel Alba Iulia aceștia au fost condamnați doar pentru o tentativă de omor. 

Aceștia au primit pedepse mai mici, față de instanța de fond la care au fost judecați, Tribunalul Hunedoara.

La curtea de apel Alba Iulia, Sándor Varga a primit 12 ani de închisoare față de 17 ani cât a fost pedeapsa de la Tribunal, iar iubita sa, Emeșe Turi a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare aproape la jumătate de cât a primit la Tribunalul Hunedoara.

Cei doi au fost judecați și pe teritoriul Ungariei.

În anul 2013, magistrații Tribunalului de la Budapesta l-au condamnat pe Varga, liderul grupării ”Brigada Morții”, la închisoare pe viață pentru omucidere, jaf armat, utilizare de substanţe explozive, furt şi vătămare corporală gravă, iar Emeșe la 17 ani de închisoare.

Atrocitățile comise de cei doi s-au întâmplat acum mai bine de un deceniu. În perioada august – decembrie 2007, cei doi, au comis pe teritoriul României, patru jafuri armate asupra unor case de amanet.

Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu bijuterii din aur.

jaf

Angajata a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă. După jaf Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor.

Pe teritoriul Ungariei, cei doi au comis în perioada 2008 – 2010, alături de alte persoane mai multe jafuri, crime și un asasinat plătit.

Fapta care a îngrozit opinia publică din Ungaria este cazul unei familii de vietnamezi pe care cei doi au ucis-o pentru bani, deghizându-se în poliţişti şi urmărindu-le maşina până la marginea unei păduri.

reconstituire crima ungaria

Acolo, i-au oprit sub pretextul unui control de rutină. Victimele au fost duse în pădure şi împuşcate, pentru ca apoi trupurile lor să fie băgate într-o groapă dinainte pregătită.

Banda condusă de Varga Şandor se face vinovată de patru crime şi trei jafuri armate pe teritoriul Ungariei.

În decembrie 2008, cuplul de infractori a jefuit un magazin de bijuterii în localitatea Tököl, avându-l complice pe Attila Simion.

Cei trei au furat, din magazin, marfă în valoare de 35 de milioane de forinţi şi geanta vânzătoarei. Banii obţinuţi în urma jafului i-au împărţit între ei, în timp ce bijuteriile le-au amanetat în Budapesta. În aprilie 2009, l-au atacat pe vânzătorul unui magazin de bijuterii din Acs, de la care au furat, sub ameninţarea cu arme de foc, suma de 13 milioane de forinţi.

În vara anului 2009, l-au ucis pe proprietarul unui magazin de bijuterii din localitatea Százhalombatta, la care au valorificat de mai multe ori mărfuri furate, după ce cu o zi înainte l-au omorât, într-o pădurice, pe chiriaşul acestuia. Din magazinul acestuia au sustras bijuterii în valoare de 24 de milioane de forinţi.

În februarie 2010, în cazinoul Las Vegas, din Dunaharasz, de unde au plecat cu 1,3 milioane de forinţi. După trei zile, l-au jefuit pe tatăl prietenei unuia dintre complici, în Taksony, de unde au furat un laptop, nota în 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 19.06.2023 at 20:57

    Se pare că justişia din Romania este o parodie de justiţie.Păi pentru ce au luptat PSD-iştii ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax