Connect with us
Publicitate

ABRUD

”Cupru Min” Abrud cumpără la licitație o tehnologie prin care ar putea scoate mai mult metal, din același concentrat

Publicat

cupru min

Cupru Min S.A. va cumpăra două linii de flotație, fiecare cu capacitatea de 315 de tone, prin licitație deschisă. În preț, ofertanții vor trebui să includă proiectarea, achiziția utilajelor, a lucrărilor de construcție și montaj, dar și punerea lor în funcțiune la Uzina de Preparare Dealul Piciorului din Lupșa. Surse din cadrul companiei Cupru Min SA au declarat pentru Alba24 că investiția va permite creșterea gradului de recuperare a metalului din concentrat.

Valoarea investiției nu a fost făcută publică, dar se pare că este vorba despre una de nivelul milioanelor de euro. Actuala tehnologie este din anii 80.

Licitația va avea loc în data de 5 martie 2019, la sediul companiei, iar durata contractului va fi de 18 luni. ”Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Documentația de atribuire se poate obține gratuit de la serviciul achiziții, în baza unei solicitări scrise care va cuprinde toate datele de identificare fiscală și de contact ale operatorului economic interesat, începând cu data de 07 ianuarie 2019. Documentația de atribuire se poate ridica personal, prin curier împuternicit sau poate fi transmisă prin email” se arată într-un anunț făcut public de societate.

Achiziția se va realiza din fonduri proprii și va fi una foarte importantă pentru menținerea în piață a uneia dintre puținele companii românești cu capital de stat, aflate pe profit.

În 2018, compania estimase un profit de aproximativ 38 de milioane de lei. Datele financiare finale, legate de funcționarea companiei, nu au fost deocamdată făcute publice.

La uzina de preparare de la Dealul Piciorului sunt în prezent în funcţiune 2 linii de măcinare-flotare, fiecare linie având o capacitate anuală de prelucrare de cca 2.000.000 de tone pe an.

cupru min Acolo se produce sfărâmarea minereului extras din carieră, transportul minereului sfărâmat la depozitul uzinei de preparare prin intermediul unui releu de benzi magistrale, măcinarea umedă a minereului și toate celelalte procese.

Sursă foto: Cupru Min Abrud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax