Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cupru Min Abrud se pregătește pentru a face față scumpirilor la energie electrică și gaz. Măsuri luate de conducerea companiei

Publicat

Compania Cupru Min Abrud se pregătește pentru sezonul rece și automat pentru costurile mai ridicate la curent și gaz. Deși Cupru Min nu folosește curent casnic, ci industrial, conducerea companiei miniere a luat deja o serie de măsuri și, de asemenea, mai are în plan și altele, pentru a trece cu brio peste valul de scumpiri. 

Directorul Cupru Min Abrud, Tiberiu Rațiu, a precizat, pentru alba24.ro, primele măsuri pe care le-a luat.

În primul rând, personalul TESA va avea programul de lucru în așa fel încât să lucreze pe lumină naturală. Aceștia încep lucrul de la ora 7.30 și lucrează până la ora 16.00. Vinerea, este program scurt, când angajații vor lucra până la ora 13.30.

De asemenea, încălzirea în birouri, pe timpul programului de lucru, va fi făcută pe bază de aer cald, cu aparatele de aer condiționat.

Un alt plan pe care îl au cei de la Cupru Min este mărirea producției. Cu același consum de energie, în condițiile în care compania va produce mai multă materie primă, va fi diminuat prețul pe care îl vor plăti pentru energie electrică. Adică o producție mai mare de materie primă, realizată cu același consum de energie electrică va avea un efect pozitiv la prețul final al materiei prime, a precizat Tiberiu Rațiu.

Directorul Cupru Min a menționat că marți, 27 septembrie, s-a votat în Adunarea Generală a Acționarilor alocarea a peste 43 de milioane de lei ce reprezintă 50% dividende, pentru viitoare investiții.

Despre Cupru Min Abrud

Compania s-a înfiițat la 1.04.2002, prin desprinderea din CN MINVEST Deva şi preluarea activului şi pasivului Filialei Avram Iancu SA Abrud. Astfel, Cupru Min devine succesoarea de drept a Combinatului Minier al Cuprului Roşia Poieni, înfiinţat la 1.05.1977, în baza Decretului 130/21.05.1977.

Combinatul, cu sediul în Abrud, judeţul Alba, se afla în subordinea Centralei Minereurilor Deva şi sub coordonarea şi controlul Ministerului Minelor, Petrolului şi Geologiei.

Pe toată durata acestor transformări, societatea și-a păstrat obiectul de activitate, sediul, activele şi pasivele. Compania funcționează actualmente sub autoritatea directă a Ministerului Economiei, având acelaşi obiect de activitate pentru care a fost înfiinţată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax