Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curs de formare privind înfiinţarea şi funcţionarea ONG-urilor, destinat tinerilor, la Alba Iulia

Publicat

elevi

În perioada 4-6 mai 2012, la Alba Iulia se desfăşoară un curs de formare privind elementele de constituire și funcționare a unei organizații non-guvernamentale (ONG). Se adresează coordonatorilor de proiecte, voluntarilor, grupurilor informale de tineri, reprezentanţilor instituțiilor publice implicate nemijlocit în lucrul cu tinerii ori tinerilor care doresc să se implice în proiecte.

La sfârșitul cursului, participanții vor fi familiarizați cu contextul juridic aferent domeniului și cu pașii necesari pentru înființarea unui ONG, vor putea să dezvolte structura organizațională aferentă unui ONG, vor dobândi cunoștințe și abilități de bază de management organizațional, vor fi familiarizați cu diferite oportunități de finanțare (Programul Tineret în Acțiune etc.) Pentru a participa la curs, doritorii trebuie să se înscrie online pe www.tinact.ro  până la data de 27 aprilie 2012. Criteriile de selecție sunt profilul candidatului rezultat din formularul de candidatură, motivația și capacitatea de valorificare a competențelor dobândite (follow- up) și sprijinul asigurat din partea organizației (acolo unde este cazul).

Rezultatele selecției vor fi anunțate cu minimum 3 zile înainte de data începerii cursului. Lista persoanelor selectate va apărea pe site-ul www.tinact.ro, la secțiunea destinată acestui eveniment. În plus, va fi trimisă tuturor candidaților pe adresa de e-mail menționată în formularul de candidatură. Cursul este pregătit și implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participare activă și angajamentul celor implicați, este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune, iar organizatorii asigură materialele de curs. Nu este solicitată taxă de participare, însă nu sunt acoperite cheltuielile de cazare, masă și transport. Locația de desfășurare a cursului se va comunica ulterior, participanților selectați. Cursul va fi susținut de către formatorii Andreea Tundrea și Adrian Vasnic și este realizat cu sprijinul Consiliului Județean al Elevilor Alba. Modulul face parte din oferta de formare a Rețelei Naționale a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune alături de: metode de educație nonformală în context Tineret în Acțiune, managementul voluntarilor în context Tineret în Acțiune, scrierea proiectelor în context Tineret în Acțiune și managementul proiectelor Tineret în Acțiune.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. tuc

    vineri, 20.04.2012 at 20:27

    Primiti si tineri la varsta a 3-a???

  2. Consiliul Judetean al Elevilor Alba

    sâmbătă, 21.04.2012 at 00:28

    Aici este link/ul unde puteti aplica!!!
    http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/639

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax