Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curse aeriene şi destinaţii noi din Aeroporturile Sibiu şi Cluj, în 2016. Informaţii pentru pasageri

Publicat

avion decolare Noi destinaţii externe şi curse aeriene au fost anunţate de aeroporturile internaţionale Sibiu şi Cluj, pentru anul 2016. De asemenea, a crescut frecvenţa de zbor pentru rutele deja existente, operate de companiile aeriene.

Aeroportul Internaţional Sibiu

Un număr de 276.533 pasageri au folosit, în 2015, serviciile Aeroportului Internaţional Sibiu, mai mulţi 28 % față de anul precedent. În mod similar, a crescut și numărul total de mișcări aeronave, cu aproape 12%, la 5.468 în 2015, raportat la anul 2014.

Creșterea numărului de pasageri se datorează, în mare parte, creșterii frecvențelor de zbor pentru rutele deja existente. Și în anul 2015, cea mai căutată destinație a rămas Munchen. Acesta a fost urmat, îndeaproape, de Londra și de Stuttgart, transmit reprezentanţii Aeroportului.

Destinația de vacanță specifică sezonului estival – Antalya, operată de Air Bucharest, a contribuit de asemenea la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale partenerilor Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air.

avion blueair Pentru anul 2016 este anunțată o nouă rută către Köln/Bonn, operată de Blue Air, începând cu 28 martie. Vor crește, de asemenea, frecvențele spre Stuttgart, Londra și Dortmund, operate de compania Wizz Air. Ca în fiecare an, în sezonul de vară, pe Aeroportul Internaţional Sibiu va opera și un charter direct spre Antalya.

În aceste condiții, pentru anul 2016, este previzionată o creştere de trafic de 21 – 22%.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a inaugurat încă din 19 decembrie 2015, o nouă destinație internațională – Dubai, care va conecta Transilvania de Emiratele Arabe Unite. Conexiunile spre această nouă destinație reprezintă o premieră atât pentru Aeroportul Internațional Cluj, cât și pentru întreaga regiune.

avion wizzair Zborurile spre Aeroportul Dubai World Central vor fi disponibile cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, marțea și sâmbăta, fiind operate de Wizz Air.

Totodată, prin acest nou serviciu aerian, Wizz Air oferă în total de pe baza sa din Cluj-Napoca, 21 zboruri regulate către 11 țări din Europa și Orientul Mijlociu. În anul 2016, compania aeriană a anunțat deschiderea a 5 noi destinații: Memmingen (Germania, 15 februarie 2016), Berlin-Schoenfeld (Germania, 22 iulie 2016), Doncaster Sheffield (Anglia, 22 iulie 2016), Billund (Danemarca, 23 iulie 2016) și Alicante (Spania, 24 iulie 2016).

Vezi mai multe detalii Noi curse externe de pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Sibiu. Orar şi detalii despre destinaţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax