Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cursuri de pregătire la AJOFM Alba, pentru şomeri. Peste 780 de persoane au fost instruite pentru o nouă meserie

Publicat

someri

Cei care au rămas fără un job sau au o ocupație care nu se mai caută pe piața muncii pot apela la cursurile de formare profesională. Acestea sunt oferite de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba, pentru toți cei care vor să înveţe o nouă meserie.

Oferta este variată și se poate alege unul dintre cursurile de formare ca: operator introducere, validare și  prelucrare  date, inspector resurse umane, lucrător în comerț, manager proiect, lucrător finisor în construcții, competențe antreprenoriale, rectificator, cosmetician, manichiurist, pedichiurist, bucătar, zugrav, ipsosar, vopsitor sudor și altele. Cei interesați se pot adresa direct la sediul AJOFM sau la numărul de telefon 0258/811.470.

Cursanții beneficiază de pregătire teoretică și practică gratuită. În funcţie de perioada de instruire, cursurile sunt clasificate la un anumit nivel. Cel cu numărul 1 cuprinde 3 luni, în timp ce nivelul 2 are 6 luni, iar cel de nivelul 3 are o durată de 9 luni. Cursul este compus dintr-o treime teorie și trei treimi practică.

De la 1 ianuarie și până la sfârșitul lunii iunie au fost 782 de șomeri cuprinși în cursuri, dintre care 532 de femei și 33 de persoane peste 50 de ani. Un număr de 185 de persoane fără ocupaţie au fost încadrate pe piața muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax