Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri fizice de luni la școli și grădinițe cu rata de vaccinare peste 60%. Restul, în online. Scenariul ministrului Educației

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi, la Antena 3, că pragul de vaccinare în rândul personalului din unitațile de învățământ, astfel încât şcolile și grădinițele să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%, dar o decizie finală va fi comunicată vineri.

Potrivit ministrului, doar 54% din școli și grădinițe îndeplinesc criteriul:

„Pragul care se conturează în urma discuțiilor cu INSP, CNSU si Ministerul Sanatatii este de 60%. Pragul a fost solicitat și de sindicatele profesorilor și de reprezentanții elevilor. Ar trebui ca mâine dimineață să anunțăm regulile clare în care vor funcționa școlile si grădinițele.

Vezi LISTA: Rata de vaccinare a angajaților în școlile din Alba. Care este situația pe fiecare unitate de învățământ

Conform raportării de vinerea trecută, în acest prag se încadrează 54% din școlile si grădinitele din România.

În paralel vor rămâne în vigoare toate regulile actuale:

  • la apariția unui caz de infectare într-o clasă, se suspenda activitatea fizică în acea clasă.
  • la inchiderea a mai mult de jumatate din clasele dintr-o scoala, se suspenda cursurile fizice in intreaga scoala.
  • de asemenea, o scoala la care rata de vaccinare este de peste 60% poate solicita trecerea in online daca are motive sa considere ca nu poate asigura protectia sanitara”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că vacanţa şcolară nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală, dar a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare al personalului din unitatea de învăţământ.

Vezi și VIDEO Klaus Iohannis: Elevii se vor întoarce la școală de luni. CONDIȚIA pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică

La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală.

Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii.

Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    joi, 04.11.2021 at 23:39

    Puneți-vă odată de acord că s-a săturat lumea de voi.Dacă nu vă duce capul copiați de la vecini și puneți în practică .

  2. Interesul

    vineri, 05.11.2021 at 07:45

    Domnul imbracat cu un costum elegant si scumo, ca doar ia un salariu baban, inca nu a lamurit daca are sau nu bani la buget pt plata profesorilor in Decembrie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax